≫ 

Nemački političar tvrdi: Kosovo je američki nosač aviona na zemlji

Ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsednika Donalda Trampa jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa - kaže Vimer

  • 83

Ugledni nemački političar Vili Vimer izjavio je da je Kosovo kao država bilo planirano još od kraja 80-ih i da je "njegova jedina svrha da bude američki nosač aviona na zemlji".

Vimer je, u intervjuu za današnje "Večernje novosti", koje podsećaju da je on još 2000. rekao da je Kosovo "potreba Amerike da dominira Balkanom", ukazao da od agresivnog rata protiv SRJ 1999, NATO, predvođen SAD, nije prestao sa sukobima.

List prenosi njegove reči da "ratna koalicija u Vašingtonu vodi konstantnu borbu protiv predsednika Donalda Trampa jer im je želja da se nastavi s ratovima, a glavna meta je Evropa".

Ovaj bivši nemački poslanik, državni sekretar i potpredsednik Parlamentarne skupštine OEBS-a, ocenio je da je eventualna ponuda Srbiji da uđe u Evropsku uniju, ako prizna lažnu državu Kosovo, nastavak rata protiv Srbije.

- Ovaj zahtev je čudan. Njime se nastavlja rat protiv Srbije koji je morao biti zaustavljen pre invazije na vašu zemlju - rekao je Vimer.

On je ponovio da je rat protiv Jugoslavije bio ilegalan i da se za "rešenje konflikta mora insistirati na izvornoj R ezoluciji 1244 SB UN" iz 1999.

VIDEO: Vozlia KFOR-a koncentrišu se na severu Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    25. februar 2019 | 10:27

    Pa to je istina, njima KIM treba samo zbog njihove baze.

  • Mitar Odović

    25. februar 2019 | 12:45

    Svi moraju da znaju da je Kosovo južna pokrajina Srbije.Dok god Srbija ne prizna njegovu nezavisnost ono neće biti nezavisna država, a to znači nikada.

  • Rastko

    25. februar 2019 | 10:24

    Ma gde toliki ogroman avion moze da stane u malecko Kosovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA