Đurić otkrio šta se krije iza podmukle odluke Haradinaja da postavi Srpkinju za ministarku u svojoj vladi

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM

  • 75

Direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić rekao je danas novoimenovana ministarka poljoprivrede u prištinskoj vladi ne predstavlja srpski narod i dodao da je taj potez Prištine imao za cilj rušenje sloge među Srbima.

Premijer privremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj je danas imenovao Dijanu Živić za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, koja je na tom mestu zamenila smenjenog Nenada Rikala.

Živić je članica Samostalne liberalne stranke Slobodana Petrovića, koji je i jedini poslanik te partije u prištinskom parlamentu.

Ðurić kaže da "novoimenovani Haradinajev tzv. ministar poljoprivrede ne predstavlja srpski narod, ne deluje u konsultacijama i dogovoru sa institucijama države Srbije, ne uživa demokratski legitimitet i biće tretiran u skladu sa tim".

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Ovaj podmukli potez Prištine za cilj ima rušenje sloge među Srbima na Kosovu i Metohiji i slabljenje njihove političke pozicije. Rezultat će, međutim, uveren sam biti upravo suprotan - kaže Ðurić.

Ðurić je rekao i da sa tom i drugim osobama koje deluju suprotno jedinstvenoj državnoj politici na Kosovu i Metohiji neće biti bilo kakve komunikacije i saradnje, kako od državnih organa Republike Srbije, tako i od strane legalno i legitimno izabranih predstavnika srpskog naroda na KiM na svim nivoima, uključujući lokalni i centralni.

On dodaje da će onima koji rade protiv interesa svog naroda, a za račun tuđih i sitnosopstvenih interesa biće uvek i svuda zatvorena vrata, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    25. februar 2019 | 18:57

    Samo Srbi sa KiM koga izaberu on je pravi predstavnik, a ne onaj koga Haradinaj izabere.

  • Aleksa

    26. februar 2019 | 07:33

    Izdala si srpski rod svojim potezom.

  • lenka

    25. februar 2019 | 23:28

    Ne krije se nista dobro,u to sam sigurna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA