≫ 

Novi Trampov čovek za Balkan dobio prvi zadatak: Ekspresno stiže u Prištinu

- Ko dodirne predstavnike američke administracije, kao da je napao i Ameriku - izjavio je Riker ranije

  • 4

Američki visoki zvaničnik Filip Riker posetiće Prištinu, što mnogi ocenjuju kao novi talas pritisaka SAD sa ciljem da se ukinu takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije i BiH, saznaje Telegraf.

Riker je naslednik Vesa Mičela, jednog od najvećih poznavaoca prilika na Balkanu iz Stejt departmenta i biće zadužen za proces normalizacije odnosa Srbije i tzv. Kosova, pa ne čudi što su na KiM poslali nekog ko važi za čoveka koji "završava posao".

Ovaj karijerni diplomata važan je i za pristupanje Albanije Evropskoj uniji, a bio je i američki ambasador u Skoplju 2008. godine.

Poznata je njegova izjava prilikom ranije posete Prištini, kada je burno reagovao zbog incidenta sa tadašnjom ambasadorkom SAD u Prištini Trejsi En Džejkobson.

- Ko dodirne predstavnike američke administracije, kao da je napao i Ameriku - izjavio je Riker tada.

Da podsetimo, pored Trampovih pisama liderima tzv. Kosova koji ne žele da ukinu takse, do sada su kao sankcije iz Amerike usledile sledeće odluke: Haradinaju je odbijena viza za SAD, gde je trebalo da otputuje na Moltiveni doručak, komandant Naconalne garde Ajova Timoti Or otkazao je posetu Prištini, a poziv prištinskoj vladi da njeni predstavnici učestvuju u osam programa Evropskog centra za bezbednosne studije "Džorzdž C. Maršal" u Nemačkoj je ignorisan.

I.S. (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Atina

    25. februar 2019 | 20:15

    Jos jedan mudrac iz zemlje stare par stotina godina,bez religije i sopstvenog jezika.Stavili starosedeoce u rezervate pa to upravo rade i sa nama tj pokusavaju 30 god vec.Sve se vraca sve se placa😆

  • Srb

    25. februar 2019 | 20:13

    I šta uradi ameruka kad joj dirnuše ambasadorku uzeše jiš para i tišina

  • Алфи

    25. februar 2019 | 21:26

    Аааааа види се да је нормалан на прву...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA