≫ 

Adem Hodža protiv izbora Dijane Živić za ministarku poljoprivrede u prištinskoj vladi: Ona je još uvek student

On je ocenio da je njeno imenovanje "apsolutno protivno demokratiji i pokazuje nepoštovanje demokratskih vrednosti, ali i članova vladajuće koalicije od strane premijera Ramuša Haradinaja"

  • 4

Predstavnik goranske zajednice u prištinskoj skupštini Adem Hodža ocenio je da je imenovanje Dijane Živić za ministarku poljoprivrede "apsolutno protivno demokratiji i pokazuje nepoštovanje demokratskih vrednosti, ali i članova vladajuće koalicije od strane premijera Ramuša Haradinaja".

- Kao jedini poslanik goranske zajednice koji je više puta pokazao da mu je dobrobit svih građana na Kosovu na prvom mestu i koji nije pravio razliku između nacija, razočaran sam da me niko nije konsultovao oko imenovanja nove ministarke, koja inače nema podršku najjače srpske partije na Kosovu i time se postavlja pitanje i njenog legitimiteta, a koliko sam upoznat i njenog profesionalnog kapaciteta, pošto je u pitanju osoba koja je još uvek student - naveo je Hodža u saopštenju za javnost.

On je podsetio da vlada treba da predstavlja sve građane i sve etničke zajednice na Kosovu, a pošto ova to ne čini, rekao je da joj uskraćuje svoju podršku.

- Kao neko ko je pomogao da se ova Vlada formira, očekivao sam da ću biti konsultovan oko ovakvih pitanja, a pošto nisam, želim da obavestim javnost da ja više ne mogu da podržavam predloge ove Vlade u skupštini Kosova, jer sam na ovo mesto dašao glasovima građana koji žele da na Kosovu postoji vladavina prava, demokratija i red -istakao je Hodža.

I.S. (Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragec

    25. februar 2019 | 21:01

    Adem Hodza nam javlja da je Dijana,kao ministar u Kosovskoj Vladi,jos uvek student.Licno me interesuje ta mlada zena.Ko je,sta radi,kakvog je obrazovanja..Ili je ona satanizovana i izopstena Srpkinja,o kojoj ne treba nista da se zna..

  • Rade

    26. februar 2019 | 14:19

    Isti Adem Hodža je svoj fakultet kupio, tako da bolje da studira nego da kupuje diplomu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA