Tači postavio novi ultimatum: Referendum ili ostavka zbog Bujanovca, Preševa i Medveđe

Tači je poručio da pripajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa može biti deo sporzuma sa Srbijom i da u tom slučaju, to neće biti kršenje, već, menjanje Ustava

  • 73

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači je izjavio je da, ako Preševo, Medveđa i Bujanovac sporazumom sa Srbijom budu pridruženi Kosovu, a Skupština tzv. države Kosovo ne bude to odobrila, biće organizovan referendum ili će on podneti ostavku.

Gostujući u emisiji Raport Tv, Tači je poručio da pripajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa može biti deo sporzuma sa Srbijom i da u tom slučaju, to neće biti kršenje, već, menjanje Ustava, prenosi Kossev.

- Čak i kritičari ne mogu da kažu da je to kršenje Ustava, Ustav nećemo kršiti, već menjati. Postićićemo sporazum, predložiti ga Skupštini Kosova koja može da ga usvoji ili ne. Ako se Bujanovac, Medveđa i Preševo po sporazumu pripoje Kosovu, a Skupština Kosova to ne odobri, ja ću podneti ostavku i raspisati referendum - poručio je Tači u emisiji Report Tv u ponedeljak uveče, prenosi Gazeta Express.

Tači je poručio da pripajanje Bujanovca, Medveđe i Preševa može biti deo sporzuma sa Srbijom i da u tom slučaju, to neće biti kršenje, već, menjanje Ustava-Foto: Tanjug/AP

Smatra da bi na referendumu pobedio jer 99 odsto ljudi iz Bujanovca, Medveđe i Preševa želi da se pripoji Kosovu, dok oko između 75 i 80 osdto građana na Kosovu dele istu želju. Negirao je i da bi sporazum mogao da podrazumeva odricanje od dela teritorije Kosva. Tači je rekao i da je spreman da se odazove na potencijalni poziv Specijalnog suda u Hagu.

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vule

    26. februar 2019 | 11:38

    Ostavi se ti naše zemlje i daj ostavku odmah ! Vidi, prekipeo si nam i sada ćemo lepo da vratimo naše kosovo Srbiji i svi ćete lepo živeti i slušati našeg predsednika Vučića ! Mir u kući !

  • miki

    26. februar 2019 | 11:51

    Ni jedan častan Srbin sa dostojanstvom neće prihvatiti da bude deo ovakve paravojne jedinice...

  • Ivan

    26. februar 2019 | 10:07

    Svi žele da daju ostavke a ni jedan još ništa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA