SAD zabrinute zbog delovanja Rusije na Zapadnom Balkanu: "Zastrašivanjem sprečavaju razvoj pojedinih zemalja"

Američki zvaničnik ističe da je posvećenost SAD Zapadnom Balkanu odavno nepokolebljiva

  • 13

Portparol Pentagona Erik Pahon rekao je da se NATO zalaže za slobodu, demokratiju i kolektivnu sigurnost te da zemlje kao što su Severna Makedonija i Crna Gora, koje dele ove vrednosti, "znak su uspeha, a ne napetosti".

Upitan da li će i u kojoj meri učlanjenje Severne Makedonije u NATO povećati tenzije između Zapada i Rusije, Pahon je za podgoričku Pobjedu rekao da su SAD zabrinute zbog postupaka Rusije koja se upliće u evroatlantski put koji su izabrale zemlje Zapadnog Balkana.

- Severna Makedonija snažno doprinosi misijama NATO-a, kao i regionalnim inicijativama za jačanje saradnje i sigurnosti na Zapadnom Balkanu. Rusija nastoji da spreči zemlje poput Severne Makedonije i Crne Gore da izaberu svoj put kroz agresivno ponašanje i zastrašivanje - rekao je Pahon, prenela je RTCG.

Američki zvaničnik ističe da je posvećenost SAD Zapadnom Balkanu odavno nepokolebljiva.

- To je priča koja se često ne naglašava, dok je Rusija činila sve da se u prošlosti naš doprinos umanji - kazao je portparol Pentagona.

Prema njegovim rečima, SAD ostaju posvećene sigurnosti, stabilnosti i prosperitetu u jugoistočnoj Evropi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. februar 2019 | 13:11

    AMERI I MALI AMERI SU SVETSKO ZLO KOJE CE IZAZVATI NUKLEARNI RAT U SVETU I NESTANAK LJUDSKE RASE!!!!!! PENTAGON SU PREUZELI SATANISTI!!!

  • Boda

    26. februar 2019 | 11:23

    Mislim da bi trebalo da se zamisle sta bi to zemlje Balkana privuklo, a ne da ih brine da li ruski uticaj jaca. Cim jaca, znaci da oni nisu dovoljno aktivni ili da ne pruzaju nista sto bi tim zemljama bilo vazno. Zasto stalno kritika zemalja na Balkanu da se "udaljavaju" ili da se "ne priblizavaju" zapadu? Mozda te zemlje i zele da se priblize ali dragi zapad ih odbija ili slabo privlaci.

  • Srbo Brodarac

    26. februar 2019 | 11:25

    BALKAN treba formirati kao jednu uniju jednu celinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA