Stefanović prozvao lidere SzS: Zalažu se za bojkot izbora, jer se plaše debakla

- Ðilas i Jeremić nemaju nikakvu politiku osim politike da ponize nekog radnika Gradske čistoće ili da prebiju neku ženu- rekao je ministar unutrašnjih poslova

  • 49

Lideri Saveza za Srbiju (SZS) zagovaraju bojkot izbora, jer osim politike nasilja nemaju ništa drugo da ponude građanima, kaže ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ocenjuje da se Dragan Ðilas i Vuk Jeremić zalažu za bojkot jer se plaše debakla na eventualnim izborima.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što su SAD jasno stavile do znanja Ðilasu i Jeremiću da ih ne podržavaju u bojkotu institucija i izbora, a da je Jeremić i to sam potvrdio, Stefanović je rekao da ga najviše zanima šta kaže narod i da su mu najvažniji građani, kao i da je uveren da se u svetu na poteze opozicije u Srbiji gleda kao na neozbiljnost.

- Ðilas i Jeremić nemaju nikakvu politiku osim politike da ponize nekog radnika Gradske čistoće ili da prebiju neku ženu. Zato je idealno sakriti se iza bojkota - rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ministar je naveo da izbori služe da političke partije provere šta građani misle o njima, te da mu je potpuno razumljivo zašto se deo opozicije "plaši da to proveri".

- Setite se samo Ðilasove kampanje na prošlim gradskim izborima i stavke ''gradićemo škole tamo gde su potrebne''. A kako su gradili vrtiće i škole dok je on bio gradonačelnik? Sve što je rađeno u vreme Ðilasa, mi smo posle pet puta morali da popravljamo - kazao je Stefanović.

Naveo je primer vrtića "Oblačak" koji je, kaže, otvoren dok je Ðilas bio gradonačelnik i ''ostavljen bez tekuće vode i grejanja''.

- Meni je jasno zašto pokušavaju da izbegavaju izbore, jer kako sa tim da izađu pred građane. To je potpuno razumljivo i meni je to važan argument - istakao je Stefanović.

Dodao je i da su Ðilas i Jeremić išli u Brisel ''da kukaju protiv svoje zemlje'' i da se žale i da su time pokazali, kako kaže, svu dubinu licemerja pred građanima Srbije.

- Ni kao vlast ni kao opozicija nikada ne bih išao po inostranstvu i loše govorio o Srbiji već bih se borio da Srbija dobije više sredstava, da poveća ugled u svetu - kazao je Stefanović.

(Telegraf.rs - Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. februar 2019 | 17:19

    Ne mogu da podnesu nova razočarenja na izborima a bilo ih je mnogo poslednjih godina!

  • Zdravko

    26. februar 2019 | 16:28

    Sve tačno, od reči do reći. Nemaju plan, program, kadrove projekte... Sve jasno kao dan.

  • zoro

    26. februar 2019 | 15:50

    Ja sam uvek za demokratiju ali neka setaci kazu otvoreno alternativne ljude za ove sad ako imaju.Bre ljudi ne skupljas politicke poene kao opozicija kad ruzis ovu nasu jadnu Srbiju nemamo druge u Sarajevu Skoplju Vasingtinu Briselu i td.Uozbiljte se jednom i podrzite ljude koji stvarno misle dobro ovoj zemlji nije vazno ko je

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA