Italija je jedan od najvažnijih investitora i trgovinskih partnera Srbije: Brnabić i Lo Kašo o poseti italijanskog premijera (FOTO)

Ona je ukazala na značaj predstojeće posete predsednika Vlade Italije Đuzepea Kontea Srbiji, zakazanoj za 6. mart, budući da je reč o prvoj bilateralnoj poseti aktuelnog italijanskog premijera jednoj evropskoj državi u ovoj godini

  • 1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić poručila je danas, tokom razgovora sa ambasadorom Italije u Srbiji Karlom Lo Kašom da se strateško partnerstvo dve zemlje najbolje manifestuje u oblasti ekonomske saradnje, budući da je Italija jedan od najvažnijih investitora i spoljnotrgovinskih partnera Srbije.

Ona je ukazala na značaj predstojeće posete predsednika Vlade Italije Đuzepea Kontea Srbiji, zakazanoj za 6. mart, budući da je reč o prvoj bilateralnoj poseti aktuelnog italijanskog premijera jednoj evropskoj državi u ovoj godini.

Predsednica vlade podsetila je da je Italija jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera, sa velikim brojem kompanija koje već posluju na našem tržištu, što je ujedno i potvrda stabilnog poslovnog okruženja, dobrih uslova i podsticaja koje nudimo stranim kompanijama.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Italijanski ambasador preneo je da će Italija i dalje snažno podržavati evropski put Srbije i regiona i da će poseta italijanskog premijera označiti novu fazu političkog dijaloga dve zemlje, za koju očekuje da će rezultirati i čvršćim strateškim partnerstvom.

Brnabić je zahvalila italijanskom ambasadoru na kontinuiranoj podršci te zemlje evropskim integracijama Srbije, kako onoj koja dolazi sa najvišeg političkog nivoa, tako i onoj koja se realizuje putem brojnim programa obuke i razvojne pomoći.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Podsetivši da se Beograd u dijalogu sa Prištinom, koji je trenutno u zastoju, suočava sa ogromnim izazovima, Brnabić je ambasadoru prenela da je prioritet Srbije da trajno i održivo rešenje za pitanje Kosova i Metohije bude rezultat kompromisa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA