≫ 

Nekadašnji lideri demokrata se vraćaju u DS? Tadić, Petrović i Živković sa Lutovcem pregovaraju o ujedinjenju

Uveliko su u toku pregovori predsednika DS Zorana Lutovca sa liderima Socijaldemokratske stranke, Zajedno za Srbiju i Nove stranke, Borisom Tadićem, Dušanom Petrovićem i Zoranom Živkovićem - navode mediji

  • 60

U toku su pregovori o ujedinjenju Demokratske stranke i nekih partija koje su proistekle iz nje, prenose mediji.

Kako navode, uveliko su u toku pregovori predsednika DS Zorana Lutovca sa liderima Socijaldemokratske stranke, Zajedno za Srbiju i Nove stranke, Borisom Tadićem, Dušanom Petrovićem i Zoranom Živkovićem.

Blic navodi da za sada nisu utanačeni detalji koji se tiču organizacije i podele posla, ali je sigurno da bi se insistiralo na evropskim integracijama.

Kako list prenosi, nakon što bi došlo do ujedinjenja, održala bi se skupština na kojoj bi se razgovaralo o rukovodstvu.

Da su pregovori u toku potvrdio je Boris Tadić i podsetio da je 2016. godine vodio razgovor sa tadašnjim predsednikom DS Bojanom Pajtićem o ponovnom ujedinjenju stranaka-Foto: Tanjug/Rade Prelic

Da su pregovori u toku potvrdio je za Politika Boris Tadić koji je podsetio da je pred parlamentarne izbore 2016. godine vodio razgovor sa tadašnjim predsednikom DS Bojanom Pajtićem o formiranju zajedničke liste i ponovnom ujedinjenju stranaka.

- Razgovore na tu temu vodio sam i sa Šutanovcem i javno pred beogradske izbore predložio obnavljanje DS i pozvao sve njene bivše lidere da se okupimo oko stranke kojoj smo svi pripadali i formiramo novu veliku DS. Te razgovore nastavio sam i sa novim rukovodstvom nakon što je Lutovac izabran za predsdnika DS i u toku su razgovori sa mogućim modalitetom ostvarivanja tog cilja - rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, borba protiv SNS zahteva dalje integrisanje proevropske opozicije i jaku i jedinstvenu stranačku infrastrukturu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • smokvica

    27. februar 2019 | 11:22

    Ovi su bas uporni da se vrate

  • star

    27. februar 2019 | 12:17

    Bivši uništitelji Srbije se žele ponovo udružiti i da ponovo probaju da zavladaju Srbijom, kako bi je još jednom doveli do ruba propasti, ali im ta namera neće nikako poći za rukom, naš narod ne naseda više na njihove laži.

  • Uki

    27. februar 2019 | 13:40

    Sve moj do mojega ljudi imate pare sta ce vam vise ovo zar nikad niste zadovoljni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA