Tražim frak i mašnu: Dačić se sprema za svoj prvi bečki bal kod Štrahea

- Malo sam se uplašio zbog bala, ali sam odahnuo kad su mi rekli da nije predviđen ples - objasnio je ministar spoljnih poslova

  • 6

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na poziv austrijskog vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea sutra će prisustvovati tradicionalnom bečkom balu - Opernbal.

Kako je lider SPS-a ispričao za Kurir, za ovaj prestižni događaj koji okuplja austrijsku političku elitu i njene goste, priprema frak i leptir-mašnu.

-  Nisam nikad imao prilike da idem na taj bal. Štrahe me je pozvao da budem njegov gost i prihvatio sam samo zato što me je on lično zvao. Frak moram da imam, ali još nisam odabrao pravi. Malo sam se uplašio zbog bala, ali sam odahnuo kad su mi rekli da nije predviđen ples. Volim muziku i pevanje, ali nisam baš spretan s nogama. Nije ni važno, idem u Beč da se izmirim sa Štraheom - rekao je on za ovaj list.

Do svađe je došlo, da podsetimo, posle obećanja lidera Austrije da neće dati podršku Kosova za prijem u Interpol. Kada obećanje Dačiću nije ispunjeno, on je osuo paljbu po Štraheu i kancelaru Sebastijanu Kurcu.

Opernbal je glavni događaj u sezoni balova u Austriji, a ove godine će glavne zvanice na njemu biti sa prostora Balkana zbog toga što je Zapadni Balkan težište spoljne politike Austrije.

Pored Dačića, Štraheov gost će biti mađarski ministar Gergej Guljaš, dok će Kurc ugostiti makedonskog premijera Zorana Zaeva. Ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsel pozvala je češkog kolegu Tomasa Petričeka, a u njenoj loži u Bečkoj operi sedeće i ambasador SAD u Beču Trevor Traina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    27. februar 2019 | 16:31

    Dacic bas ima figuru i drzanje za becki bal sve ce ih zadiviti kad odigra valcer a tek kad im otpeva Miljacku odmah ulazimo u Evropu i dobijamo celo Kosovo sad mi je lakse

  • Aca

    27. februar 2019 | 16:57

    Legenda Davic i srbenda ziveo 100 godina!

  • Misko

    27. februar 2019 | 16:15

    Samo bez pevanja molim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA