Brnabićka nije nezadovoljna, niti preterano zadovoljna dinamikom otvaranja poglavlja sa EU: Srbija ne može da utiče

Meni je važno da reforme idu dobro, da ih ubrzamo koliko možemo, ali će dinamika otvaranja poglavlja zavisiti od članica EU - pojasnila je ona

  • 33

Premijerka Ana Brnabić kaže da nije nezadovoljna dinamikom otvaranja poglavlja, niti preterano zadovoljna, ali da na to Srbija ne može da utiče već da o tome odlučuju zemlje članice EU.

- EU ima neke svoje probleme kojima se u ovom trenutku bavi. Mislim da je dinamika otvaranja poglavlja uslovljena time, a ne stepenom reformi koje postoje u Srbiji - rekla je premijerka nakon zajedničke sednice dve vlade - Srbije i Republike Srpske u Beogradu.

Ona je dodala da je važno da Srbija nastavi sa reformama koje vode ka EU zbog svojih građana i privrede.

- Meni je važno da reforme idu dobro, da ih ubrzamo koliko možemo, ali će dinamika otvaranja poglavlja zavisiti od članica EU - pojasnila je ona.

Kako kaže, kada bi se Srbija vodila samo dinamikom otvaranja poglavlja to bi značilo da sada, pošto idu izbori za Evropski parlament, uspori sa reformama, jer nije realno da će imati mnogo otvorenih poglavlja dok je izborna kampanja.

- Mi radimo svoj posao, implementiramo reforme što brže možemo. Radimo to zbog građana i privrede, a dinamika otvaranja poglavlja je stvar zemalja članica EU - zaključila je ona.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    28. februar 2019 | 22:23

    Srbija se trudi i zalaze ali drugi odlucuju.

  • Dragan

    28. februar 2019 | 20:03

    Srbija ispunjava sve uslove, ali EU zahteva od nje da prizna ono što neće nikada, a to priznanje najviše koči ulazak Srbije u EU.

  • star

    28. februar 2019 | 15:13

    Srbija svoje reforme sprovodi veoma dobro, i pokušava da ih ubrza koliko može, ali će dinamika otvaranja poglavlja zavisiti samo od članica EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA