≫ 

Ako institucije ne učine ništa, ja ću: Brnabić reagovala na informaciju da je Jutka slao ljude da seku kablove u Brusu

Reagovale su institucije, podignuta je optužnica protiv njega i taj predmet seksulanog uznemiravanja se procesuira - rekla je Ana Brnabić

  • 33

Premijerka Ana Brnabić je izjavila danas, povodom informacija da je predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka građanima tog mesta isključio tv signal kako ne bi čuli ispovest o seksulanom uznemiravanju Marije Lukić, da će reagovati samo ako se dokaže da je to tačno i ako institucije na to ne budu reagovale.

- Reagovale su institucije, podignuta je optužnica protiv njega i taj predmet (seksulanog uznemiravanja) se procesuira - rekla je Brnabić odgovarajići na pitanje novinara da li će ona reagovati kao premijerka povodom toga što je Jeličić isključio građanima tv signal.

Istakla je da se svi borimo za vladavinu prava i da zato sve treba prepustiti institucijama.

Premijerka Ana brnabić rekla da će reagovati na slučaj u Brusu ako ne reaguju institucije-Foto: Slobodan Miljević

- Ako postoje dokazi da se to (sa isključivanjem tv signala) desilo i ako ne reaguju inštitucije reagovaću ja - poručila je premijerka dodajući da prvo treba videti da li za to postoje dokazi.

Premijerka je je rekla da se Jeličić sada procesuira za šta je optužen bez obzira što je predsednik opštine ili član neke stranke.

- Pre niste smeli da dirate članove (vladajuće) stranke. Žrtva je dobila institucionalnu zaštitu i institucije rade svoj posao. Kakav će biti rezultat i da li će on i dalje biti predsednik opštine nije na meni da kažem, moramo sačekati da se predmet završi i da onda institucije postupaju - to je vladavina prava - zaključila je Brnabić.

VIDEO: Hapšenje predsednika Skupštine opštine Blace

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA