≫ 

Ko ima pravo na "1 od 5 miliona"? Sukob Nikole Koja i Jelene Anasonović oko "autorskih prava" na proteste

Društvene mreže su se usijale od komentara "da li je Anasonović prisvojila proteste ili ne"

  • 27

Jedna od organizatorki protesta "1 od 5 miliona", Jelena Anasonović, registrovala je istoimeno udruženje u Agenciji za privredne registre. Mesec dana kasnije, glumac Nikola Kojo podneo je zahtev za registraciju žiga "1 od 5 miliona", što je izazvalo sukob na društvenim mrežama i usijalo Tviter zbog komentara.

Naime, Anasonović je, prema dostupnim podacima iz APR-a, 29. januara 2019. godine osnovala i registrovala "Udruženje 1 od 5 miliona", u čijem se Statutu navodi da je to nevladino i neprofitno udruženje.

Jelena Anasonović je, prema dostupnim podacima iz APR-a, 29. januara 2019. godine osnovala i registrovala Udruženje 1 od 5 miliona-Printscreen

Neki od ciljeva su "borba protiv svih oblika fašizma, sloboda medija i zaustavljanje negativne selekcije u društvu, sistem efikasne kontrole vlasti i ostalo", a kako je Anasonović za televiziju Šabac objasnila, do ideje za registrovanje udruženja se došlo iz razloga što "ova vlast ne preza ni od čega ne bi li diskreditovala i proteste i organizatore".

Nepunih mesec dana kasnije, tačnije 27. februara, glumac Nikola Kojo podneo je zahtev za registraciju žiga "1 od 5 miliona".

27. februara, glumac Nikola Kojo podneo je zahtev za registraciju žiga #1 od 5 miliona-Printscreen

Potez Jelene Anasonović izazvao je lavinu komentara na društvenim mrežama i podeljena mišljenja - da li je "imala pravo da tako prisvoji proteste ili ne".

Jedna od korisnica Tvitera poručila je Jeleni Asanović da "napusti teren i vrati dres sa natpisom 1 od 5 miliona Nikoli Koji".

- E pa, devojcice, ovo igru vodimo mi. Nas 5 miliona. Nas nema u APR-u, mi smo na ulici! I ne odustajemo! - poručila joj je.

Istim povodom oglasio se i Nikola Kojo.

 

- Ma zadrži dres. I urami ga. Ovo je građanski protest koji vas par alavih cezusolovaca nećete ugasiti! A o autorskim pravima, otom potom - napisao je popularni glumac na Tviteru.

Video: Protest "1 od 5 miliona" u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    1. mart 2019 | 14:33

    Bilo je pitanje kada ce doci do razdora medju njima jer svako od njih gleda svoj interes.

  • Krcun

    1. mart 2019 | 16:33

    Već je počela otimačina za pare.

  • DrNo

    1. mart 2019 | 14:43

    Svi vi hocete leba bez motike zato se i kao svadjate i mirite.Bolje zivite nego 80% Srbije i opet vam nije dovoljno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA