"Rat" u Prištini se nastavlja! Haradinaj "udario" na Čitaku: Ti ne predstavljaš Kosovo, već Hašima Tačija

Ambasador Kosova, Vljora Čitaku, ne predstavlja Kosovo, ali predstavlja Hašima Tačija - rekao je Ramuš Haradinaj

  • 2

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da ambasadorka Prištine u SAD Vljora Čitaku ne predstavlja Kosovo, već predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija.

On je juče kazao da žali što Priština "nema dostojnog ambasadora u SAD".

- Ambasador Kosova, Vljora Čitaku, ne predstavlja Kosovo. Ali predstavlja Hašima Tačija - rekao je Haradinaj.

On je dodao da nikada nije pred Amerikance izašao sa idejom koja je loša za Kosovo, kao i da je tražio od SAD da razlikuju lične od državnih interesa, prenosi prištinski Zeri.

Ambasador Kosova, Vljora Čitaku, ne predstavlja Kosovo, ali predstavlja Hašima Tačija, poručio je Ramuš Haradinaj-Foto: Profimedia/Abaca Press

Nekoliko sati nakon te izjave, reagovala je Čitaku, koja je rekla da nikada u životu nije uradila nešto što je protivno interesima Albanaca.

Kako je rekla, ona nikada nije bila ucenjivana i ne plaši se nikoga.

- Nije moja krivica što nema političkog konsenzusa o Kosovu. Nikada u životu nisam govorila ili radila van mog mandata. Nikada nisam slala kontradiktorne ili selektovane informacije. Ja sam ambasador Kosova i Ramuš Haradinaj je moj premijer - napisala je Čitaku na svom Fejsbuku.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    3. mart 2019 | 11:46

    Albanci ne predstavljaju juznu Srbiju Kosovo, i Metohiju,oni predstavljaju Albansku OVK Otkud ”ambasador” juzne Srbije Kosovo i Metohije u UN ako Srbija nedozvoljava u UN juznoj Srbiji Kosovo i Metohiji UN stolicu ? Zna se da samo nezavisne i suverene drzave imaju ambasadore predstavnike u UN i strane ambasade u svojim drzavama. Sta rade strane ambasade godinama u Pristini ? Da li je to sve po Ustavu Srbijer ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA