≫ 

"Poigravanje" Prištine sa mirom u regionu može da preraste u nešto razornije: Kancelarija za KiM reagovala na zastraživanje Srba u Goraždevcu

Kancelarija za KiM reagovala na upad maskiranih osoba u srpsko domaćinstvo u Goraždevcu - navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM

  • 68

Posle upada maskiranih osoba, koje su na kućnim vratima Milenka Dakića u Goraždevcu ispisale su grafit UČK, oglasila se Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Graft je ispisan sinoć oko ponoći, a iz Kancelarije zahtevaju od Kfora i policije da pojačaju prisustvo u toj srpskoj enklavi.

- Srbi u Goraždevcu i drugim delovima Kosova sve češće su na meti napada. Imajući u vidu da se taj brutalni pokušaj zastrašivanja dogodio samo dvadeset četiri sata pošto je u drugom delu sela ukradena Kancelarija za KiM reagovala na upad maskiranih osoba u srpsko domaćinstvo u Goraždevcu:steona krava Vesku Dašiću, zahtevamo od Kfora i policije da hitno pojačaju prisustvo u toj srpskoj enklavi - navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, iskustvo govori da je radikalizacija političkih poruka Prištine uvek bila praćena porastom broja nacionalno motivisanih incidenata, tako da se "ni ovoga puta kriminalni i ekstremistički ispadi u Goraždevcu ne mogu posmatrati van konteksta sveopšte antisrpske histerije koju inspirišu nosioci najviših funkcija u Prištini".

Graft je ispisan sinoć oko ponoći, a iz Kancelarije zahtevaju od Kfora i policije da pojačaju prisustvo u toj srpskoj enklavi-Printscreen/radio Goraždevac

Iz kancelarije podsećaju da je u poslednjih nekoliko dana iz Prištine upućeno više ratobornih političkih poruka koje ne mogu biti shvaćene nikako drugačije nego kao otvorena pretnja čitavom srpskom narodu na Kosovu.

- Krajnje je vreme da međunarodna zajednica i njeni predstavnici najodlučnije reaguju pre nego što neodgovorno poigravanje Prištine sa stabilnošću regiona preraste u nešto mnogo opasnije i razornije - smatraju u Kancelariji.

Podsećaju da su državni zvaničnici Srbije "jasno i glasno poručili da naša država neće biti nemi posmatrač napada na srpski narod i da će umeti da odgovori na svaku eskalaciju nasilja koja bi dovela do masavnog ugrožavanja bezbednosti i života naših građana u pokrajini".

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sofija Kovacevic

    3. mart 2019 | 12:46

    Iza ovoga stoji licemerna politika zapada i Amerike!

  • Maja

    3. mart 2019 | 16:51

    NAs narod na KiM je stalno u strahu, ali nisu sami cela Srbija je uz njih.

  • Milica

    3. mart 2019 | 14:38

    Nikada nećemo odustati,borba još traje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA