Dačić se oglasio povodom antisrpske kampanje u Hrvatskoj: Dosta šale, zvaničnici da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe

- Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio skeč za široke narodne mase, treba li da strepimo i da bi "šala" sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla da bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba? - rekao je šef srpske diplomatije

  • 12

Ovo što se dešava u Hrvatskoj dokaz je da su naše ocene o antisrpskoj kampanji u toj zemlji potpuno opravdane, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Komentarišući to što je na karnevalu u Kaštelima simuliran napad na srpske vaterpoliste na splitskoj Rivi i zapaljena je lutka sa likom predstavnika Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca., Dačić za Novosti kaže da je sve to posledica toga što se, umesto jednoglasne osude, uvek pojavi i neko koji bi da relativizuje napade i divljanja.

- Ako se iz pokušaja linča vaterpolista Crvene zvezde izrodio skeč za široke narodne mase, treba li da strepimo i da bi "šala" sa spaljivanjem lutke Pupovca mogla da bude generalna proba za nešto što se sprema njemu kao lideru Srba? Zato pozivamo sve hrvatske zvaničnike, na svim nivoima, da ozbiljno shvate svaki incident i napad na Srbe. Dosta su se šalili - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vuk

    4. mart 2019 | 09:47

    ustase nema sale pobili 500000 srba logori oluje itd..da mogu sve bi nas pobili..

  • 69

    4. mart 2019 | 13:42

    Dačić nezna šta je KARNEVAL, to su dani karnevala kad je sve dozvoljeno, da je spaljena lutka, Plenkovića, Kolinde, Trampa ili Merkel nitko nebi reagira, kad je Pupovca odmah protest, neznam zašto Dačić odmah reagira, Pupovac je građanin Hrvatske.

  • Bg Dex 1970

    4. mart 2019 | 09:47

    Hrvati pored Jadrana su izrazito anti-srpski nastrojeni od vajkada. Još od vremena SFRJ oni su takvi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA