≫ 

U Skupštini Beograda usvojen rebalans budžeta, opozicija nastavila bojkot sednice

Sednici ne prisustvuju opozicioni odbornici iz Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih građana i Građanskog demokratskog foruma

  • 32

Skupština Beograda počela je danas sednicu na kojoj se razmatra Predlog rebalansa budžeta za 2019. godinu. Sednici ne prisustvuju opozicioni odbornici iz Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih građana i Građanskog demokratskog foruma.

Oni su napustili parlament u skladu sa Sporazum sa narodom kojim su se obavezali da će napustiti republički i lokalne parlamente i solidarisati se sa građanima koji protestuju širom Srbije protiv aktulene vlasti.

Pored odbornika vladajuće većine iz Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i Partije ujedinjenih penzionera Srbije, sednici prisustvuju i odbornici stranke Aleksandra Šapića Srpski patriotski savez (SPAS).

Sednica je trebalo da bude održana 25. februara, ali je odložena jer odbornici nisu dobili predložene izmene u budžetu sedam dana pre sednice, kako je Poslovnikom predviđeno, da bi imali dovoljno vremena da se pripreme.

Na dnevnom redu sednice su pored rebalansa budžeta i predlozi odluka o zaduženju Grada za finansiranje kapitalnih investicionih radova, o utvrđivanju obima sredstava za poslove grada i gradskih opština, kao i o određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u ovoj godini.

Razmatra se i predlog odluke o reprogramu i uslovima otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i izmene Odluke o postavljanju bašta ugostiteljskih objekata.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, a odbornicima će biti predstavljena i informacija o sprovedenom postupku za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar".

Odbornici će razmatrati i predloge rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju člаnovа uprаvnih i nаdzornih odborа u nekim preduzećа i ustаnovа čiji je osnivаč Grаd Beogrаd, kаo i člаnovа školskih odborа u nekoliko osnovnih i srednjih školа u Beogrаdu.

FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su danas rebalans budžeta koji predviđa izdvajanje 35 miliona evra iz kredita za nabavku novih autobusa za GSP "Beograd".

Plan je da se u narednih šest meseci nabave nova vozila, kako bi se poboljšao kvalitet usluge i komfor građana koji koriste gradski prevoz.

Ideja je da se, u zavisnosti od cene koja bude postignuta na konkursu, nabavi 210 do 230 novih vozila i da sva vozila budu isporučena do prvog septembra.

Kako je rečeno, GSP će iz sopstvenih prihoda izdvojiti 10 miliona evra, tako da će ukupan iznos za nabavku novih autobusa biti 45 miliona evra.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marta

    4. mart 2019 | 11:21

    Ne moze niko da me ubedi da je dogovor medu opozicionim liderima moguc i mislim da je njihov pokusaj manipulisanja gradanima unapred osuden na propast.

  • Dada

    4. mart 2019 | 11:07

    Nikada oni nisu ni radili, bojkot je jadni izgovor.

  • Nadica

    4. mart 2019 | 11:47

    Moze se i bez njih !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA