≫ 

Svakog dana dobijamo zahteve članica EU za povlačenje taksi: Ministarka Hodža obelodanila sa čim se suočavaju zbog Haradinaja

Prištinske institucije su tu meru donele 21. novembra prošle godine i uprkos zahtevima SAD i EU, takse nisu ukinute, što je uticalo na zastoj u dijalog Beograda i Prištine

  • 16

Ministarka za evropske integracije Durata Hodža izjavila je danas da njena kancelarija svakog dan dobija zahteve od zemalja EU zahteve za povlačenje stopostotno nametnutih taksi na srpske proizvode, prenosi pristinska GazetaEkspres.

- U Ministarstvo stižu zahtevi iz zemalja EU koje zvanično traže da se ukine taksa - rekla je ona na sastanku Komisije za evropske integracije u kosovskom parlamentu.

Prištinske institucije su tu meru donele 21. novembra prošle godine i uprkos zahtevima SAD i EU, takse nisu ukinute, što je uticalo na zastoj u dijalog Beograda i Prištine.

Beograd, naime, ne želi da nastavi dijalog dok Priština ne ukine stopostotno nametnute takse.

Ukidanju taksi protivi se premijer privremenih prištinski institucija Ramuš Haradinaj, dok predsednik i predsednik parlamenta u Prištini Hašim Tači i Kadri Veselji smatraju da tu meru treba ukinuti da bi se omogućio nastavak dijaloga.

VIDEO: Albanci pale srpske proizvode

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aca

    4. mart 2019 | 14:45

    Ne mogu da verujem da su sramne takse od kriminalnog rukovodstva Prištne jače od pravde i zakona EU!?!

  • Lina

    4. mart 2019 | 14:26

    Sto ih pre ukinete brze cemo moci da razgovaramo.

  • Ana

    4. mart 2019 | 15:12

    Haradinaj ovim njegovim ponasanjem uliva strah medju nase gradjane koje zive na Kosovu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA