≫ 

Srbi na severu KiM sprečili registraciju Trepče: Radnici se usprotivili i osujetili plan Prištine

S obzirom na to da zaposleni poseduju 20 odsto akcija, a vlada u Prištini 80 odsto, preduzeće nije moglo da se registruje

  • 8

Najava prištinskog ministra za ekonomski razvoj Valdrina Lluke da će "Trepča" do kraja februara biti registrovana kao deoničarsko društvo nije se obistinila, jer su Srbi sa severa Kosova i Metohije uspeli da je osujete.

Prema pisanju lista "Zeri", Srbi na severu, ali i čitav naš narod u ostatku Srbije, protive se takvom procesu. S obzirom na to da zaposleni poseduju 20 odsto akcija, a vlada u Prištini 80 odsto, preduzeće nije moglo da se registruje.

- Iako je za državne institucije Kosova, a posebno za Nezavisnu komisiju za rudnike i minerale, "Trepča" jedna i nedeljiva, drugačije misle Srbi u severnom delu Kosova i oni u Srbiji. Iako su ispunjeni svi uslovi za registraciju "Trepče" kao akcionarskog društva, preduzeće nije moglo da se registruje nakon što su zaposleni u Trepči na severu odbili da se prijav - prenosi Zeri.

Sindikat nezavisnih radnika "Trepče" na severu je objavio saopštenje u kojem se navodi da neće primenjivati nijedan zakon ili odluku "Trepče" niti će podneti zahtev za registraciju kombinata kao akcionarskog društva.

VIDEO: Protest protiv aneksije Severne Kosovske Mitrovice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA