≫ 

"Bezbednosna situacija na Balkanu je krhka", američki general upozorio: Region glavna meta ruskog "malignog" uticaja

Rusija ''pothranjuje'' regionalnu neodrživost u naporima da spreči Balkan u postizanju napretka u evro-atlantskim integracijama - izjavio je komandant združenih NATO snaga za Evropu, američki general Kertis Skaparoti

  • 10

Komandant združenih NATO snaga za Evropu, američki general Kertis Skaparoti, izjavio je danas da je bezednosna situacija na Balkanu veoma "fragilna" i da je region glavna meta ruskog "malignog" uticaja.

- Očekuju se pregovori Kosova i Srbije o normalizaciji odnosa i postizanju trajnog rešenja, primenljivog za obe strane. Rusija ''pothranjuje'' regionalnu neodrživost u naporima da spreči Balkan u postizanju napretka u evro-atlantskim integracijama - rekao je Skaparoti u obraćanju pred Komitetom za oružane poslove američkog Senata.

Kako prenosi servis Radija slobodna Evropa na albanskom, Skaparoti je istakao da se Rusija protivi nezavisnosti Kosova i da je cilj njene političke, ekonomske i vojne podrške Srbiji zadržavanje uticaja nad Beogradom.

- Nato snage na Kosovu, Kfor, koje čini 3.500 pripadnika vojski NATO članica imaju značajnu ulogu u održavanju bezbednisti i stabilnosti u regionu - dodao je on.

VIDEO: Stoltenberg: Treba da se pripremamo za nepredvidivo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    6. mart 2019 | 17:07

    Americko-fasisticka lupetanja.

  • Šole

    6. mart 2019 | 17:04

    Ovi od preko bare, stvarno misle da na ovim prostorima žive debili kojima oni mogu da ispiraju mozgove svakojakim glupostima?

  • nima

    6. mart 2019 | 17:06

    Pa sada je na vama Amerima da odlucite gde cete novi rat Balkan ili Venecuela. Sve je u vasim rukama i u ruke vasih sledbenika. I noz i kolac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA