Održani protesti "1 od 5 miliona" u više gradova Srbije: Građani šetali u Trsteniku, Knjaževcu, Somboru, Negotinu i Kosovskoj Mitrovici

U znak podške zahtevima za promenom republičke vlasti građani su protestovali u nekoliko gradova Srbije

  • 68

U znak podške zahtevima za promenom republičke vlasti u Trsteniku, Somboru, Zrenjaninu, Knjaževcu, Negotinu i Kosovskoj Mitrovici održavani su protesti građana "1 od 5 miliona".

U Trsteniku su osmu nedelju zaredom građani okupljanjem izrazili nezadovoljstvo stanjem u Opštini zbog čega su tražili ostavke čelnika lokalne samouprave.

Okupljenima na platou ispred zgrade Opštine i ove nedelje obratili su se – Bojan Petrović, Zorana Mitrović i Aleksandar Tanasković, odbornik i član predsedništva Dveri.

Mirna protestna šetnja završena je, kao i svake prethodne nedelje, ispred zgrade RTV Trstenik na kojoj se, kako je rečeno, već tri godine ne čuje glas onih koji imaju drugačije stavove u odnosu na vladajući režim, iako se njen rad finansira iz lokalnog budžeta.

Nekoliko stotina Knjaževčana na četvrtom skupu "1 od 5 miliona" tražili su od svojih sugrađana da stanu na stranu pristojne Srbije u borbi protiv diktature, a kao najvažniji zahtev učesnici protesta navode – pronalazak krivca za smrt žene iz okoline Knjaževca na naplatnoj rampi kod Doljevca.

Foto: A.Nalbantjan

U Negotinu su se tokom protesta čuli zahtevi za – smenu aktuelne vlasti. Traži se niža cena grejanja za građane Negotina, veće mogućnosti za mlade prilikom zapošljavanja i stavljanje u funkciju turističkih potencijala.

U Somboru je održan osmi protest "Jedan od pet miliona". Ovo je drugi put da se šetalo četvrtkom, a došlo je i do raskola među organizatorima, jer se jedan deo organizatora, koji dolaze iz desno orijentisanih stranaka, usprotivio poizivu Aidi Ćorović da govori na protestu, jer se ne slažu s njenim stavovima

Građani su večeras šetali i u Zrenjaninu i Topoli.

Treći po redu protest "1 od 5 miliona" održan je večeras u Kosovskoj Mitrovici, gde su građani sa severa i juga Kosova i Metohije šetnjom od Trga Kneza Lazara pešačkom zonom do glavnog mosta, a potom do mesta gde je ubijen lider inicijative SDP Olivera Ivanovića tražili otkrivanje njegovih ubica i nalogodavaca.

Pred sam početak skupa, desio se manji verbalni incident kad je Mitrovčanin A.S. koji je ranije bio jedan od učesnika protesta "1 od 5 miliona", negodovao na pojedine učesnike protesta iz pokreta Otadžbina, a pre svega protiv Marka Jakšića, kao i protiv lidera Saveza za Srbiju, Dragana Đilasa. On je rekao da oni koji protestuju zbog ubistva Olivera Ivanovića imaju zaštitu.

U prvim redovima transparent su nosili Marko Jakšić lider pokreta „Otadžbina“, narodni poslanik Slaviša Ristić iz istog pokreta, jedan od organizatora prethodnih protesta – Marko Jakšić, kao i pojedini aktivisti GI SDP.

Večerašnji protest su obezbeđivale tri patrole policajaca KPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sava

    7. mart 2019 | 21:51

    Svugde samo po koji šetač,dal znaju šta im je cilj uzalud šetaju gube vreme hahaha...

  • Građanka Srbije

    7. mart 2019 | 21:27

    Neverovatno je šta ljudi mogu da napišu u komentarima vesti, na Jutjubu, na Tviteru, i da lupe enter.

  • Kika

    7. mart 2019 | 21:54

    Sve manje ljidi izlazi da seta!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA