≫ 

Brnabić iz Sremske Mitrovice poručila: Borimo se za bolji život svih građana, a ne za vlast

Premijerka je rekla da je, kada je ušla u vladu, koju je vodio Vučić, od njega naučila da nije preuzela vlast već odgovornost

  • 18

Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada bore za bolji život svih građana i da ne beže od odgovornosti za razliku od opozicije koja se, kako je navela, bori samo za vlast.

Premijerka je na skupu u Sremskoj Mitrovici, u okviru kampanje "Budućnost Srbije", rekla da je, kada je ušla u vladu, koju je vodio Vučić, od njega naučila da nije preuzela vlast već odgovornost i da je to ono što razlikuje sadašnju vlast od onih koji se, kaže, danas postavljaju kao legitimna alternativa vlasti: "Oni se bore za vlast, a mi za odgovornost i ne bežimo od te odgovornosti".

Premijerka je rekla da je poslednji put bila u Sremskoj Mitrovici u novembru 2017. godine kada je otvoren podvožnjak u koji je uloženo pet miliona evra i koji se, kaže, dugo čekao. Ona je istakla da je od tada urađeno mnogo važnih stvari i da je ponosna kada prolazi Sremom i celom Srbijom, jer vidi koliko je puteva urađeno i novih fabrika otvoreno.

Brnabić je kazala da je nezaposlenost u Sremskoj Mitrovici danas 7,8 odsto, a u Inđiji 4,1 odsto što je, kako je istakla, niže od evropskog proseka, dok je pre nekoliko godina nezaposlenost u tom mestu bila oko 39 odsto. Zahvaljujući tempu i disciplini koje je Vučić nametnuo celom timu i kao premijer i kao predsednik države, aktuelna vlast je, kaže, uspela da relativno brzo preokrene sudbinu Srbije i da naša država konačno počne da pobeđuje:

Veliki broj građana je slušao obraćanje premijerke i predsednika Srbije-Foto: Predsedništvo Srbije

- Videli ste kako se zatvarao "Mitros", kako se zatvaralo brodogradilište i čitav niz fabrika, ali i kako se Srbija dan po dan ponovo podiže na svoje noge - poručila je građanima.

Naglasila je da je to zasluga Vučića koji se, kao premijer i predsednik države, borio na svakom mestu i koristi svaki susret sa stranim zvaničnicima i posetu u inostranstvu da promoviše potencijale Srbije kako bi privukao strane investitore. Zato, kaže premijerka, danas imamo otvoreno tržište Kine i Turske za izvoz mesa iz Srbije i tržište Egipta za izvoz pšenice i drugih poljoprivrednih proizvoda.

- Ali, danas živimo u apsurdu gde nam kažu kako je protiv Ustava da predsednik otvara fabrike, razgovara sa investitorima, da obilazi Srbiju kako bi čuo građane... Možda u njihovo vreme, ali to jeste posao predsednika države i predsednika vlade - naglasila je premijerka.

Dodala je i da Vučić posle obilaska svakog okruga razgovara sa njom i ostalim članovima vlade o tome šta je čuo od građana i šta sve treba uraditi i podvukla da se "tako vodi Srbija, tako bori za Srbiju". Podsetila je da je za ulaganje u kompaniju IMT 2005. godine bili zainteresovani indijski investitori, ali da po tom pitanju ništa nije urađeno do novembra 2016.godine kada je, kaže, Vučić bio u poseti Indiji i razgovarao sa potencijalnim investitorima.

Premijerka je rekla da je Vučić posle obilaska svakog okruga razgovarao sa njom i ostalim članovima vlade o tome šta je čuo od građana i šta sve treba uraditi-FOTO Predesdnistvo Srbije

- Dao nam je zadatak da taj posao završimo do kraja i da konačno oživimo IMT, zato će uskoro u Sečnju i Jerkovcu početi proizvodnja traktora, a zamislite koliko smo mogli da ih izvezemo od 2005. do danas da je tada neko bio odgovoran i da ga je bilo briga za Srbiju - rekla je premijerka.

Naglasila je da je sadašnja vlast sve morala da radi od nule i da podiže zemlju koja je bila na ivici bankrotstva. Brnabić je rekla da su se u Savezu za Srbiju okupili oni koji su, dok su bili na vlasti, 'zarobili' medije i u jednom danu otpustili 840 sudija, a da danas drže predavanja o vladavini prava. Ona je kazala da se bivša vlast na isti način bavila i nacionalnim interesima.

Istakla je da se u Platformi koju je Priština sinoć usvojila, na dva mesta poziva na mišljenje Međunarodnog suda pravde za koje se, kaže, izborio Vuk Jeremić kao ministar spoljnih poslova: "Srbija danas ima budućnost, a bila je uništena. O tome mi danas pričamo, o veri, nadi, radu, redu, disciplinini, trudu koji je ovde uveo Aleksandar Vučić, a onda i svi mi u njegovom timu. To je Srbija za koju ćemo nastaviti da se borimo".

Video: Vučić poručio Prištini: Sikter, bando, Srbija ne pristaje na ultimatum

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA