Haradinajeva opozicija tvrdi: Mi nismo posebni za SAD i Trampa, on se ne osvrće na prošlost

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvaničnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti "ozbiljan ukor" tražiti i "hitno" ukidanje ove mere

  • 22

Učestale izjave političara u Prištini da se, uprkos upozorenjima SAD da se ukinu takse na robu iz Srbije iz BiH, i odbijanja vlade u Prištini da to uradi, odnosi između "velikih prijatelja" nisu promenili, nisu tačne, tvrdi poslanik opozicione Alternative, Iljir Deda.

Govoreći o najavljenim posetama američkih i nemačkih zvaničnika, Deda navodi da će se od kosovskih zvaničnika koji će dobiti "ozbiljan ukor" tražiti i "hitno" ukidanje ove mere.

Deda je za kablovsku televiziju TV T7 nedavno izjavio da će savetnici nemačke kancelarke Angele Merkel, Matias Lutenberg i Jan Heker, na sastancima sa najvišim zvaničnicima Prištine zatražiti hitno ukidanje takse, prenose albanski mediji na Kosovu.

Pored toga, Deda navodi da je "administracija američkog predsednika Donalda Trampa nepredvidiva", kao i da on ima "sasvim drugačiju spoljnu politiku i da se neće pozivati na prošlost".

- Mi za njega nismo posebni - kaže Deda i naglašava da Tramp "gleda sadašnjost i budućnost, dok uopšte neće da se osvrće na prošlost".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    9. mart 2019 | 16:14

    Donald Tramp gleda prošlost, ali onu kada se vijorila srpska zastava na Beloj kući, a ne kriminalnu i krvavu istoriju koju su ispisali Klintonovi u zadnoj deceniji 20. veka.Kompromis - da, ali ponženje Srbije nakon svega- ne.

  • dasa

    9. mart 2019 | 16:57

    Sad tek vidi da niste posebni ali da ste idioti to stoji.

  • Brane

    9. mart 2019 | 16:04

    Koliko je Haradinaj neodgovoran još više su neodgovorni Ameri koji tolerišu provokacije Prištine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA