Telegraf među Srbima u Suvom Dolu koji su kamenovali Albanci: Majka troje dece strepi jer putuju kombijem koji je napadnut (FOTO) (VIDEO)

- Jako smo unezmireni, ja sam majka troje dece koja kreću u školu, kako će oni sledeće godine kada treba da putuju istim tim kombijem - navodi Sanja Živković

  • 10

Na putu kod multietničkog sela Suvi Dol, pet kolometara udaljenom od Kosovske Mitrovice, protekle noći grupa kosovskih Albanaca kamenovala je kombi koji se kretao u pravcu severa i u kom su se nalazili Srbi. Telegraf je danas posetio meštane Suvog Dola, koji kažu da su već navikli na ove i slične incidente, ali da strepe za budućnost i da im je neophodna dodatna zaštita.

- Imali smo napade i obijanje ambulante, lomljenje stakla, kamenovanje. Jako smo unezmireni, ja sam majka troje dece koja kreću u školu, kako će oni sledeće godine kada treba da putuju istim tim kombijem. Strepim za svoju decu, treba nam neka zaštita - navela je stanovnica Suvog Dola Sanja Živković.

Foto: Telegraf

Branko Radovanović kaže da je njihovo mesto pogodno za albanske ekstremiste, koji stalno dodatno vrše pritsak na Srbe koji su ostali.

- Mali broj ljudi koji je ostao remete njihove planove. Sada imamo još veći problem za sve nas, još veća nebezbednost, pogotovo za decu. Danas su gađali kombi, sutra će školu koja je pored puta - navodi Branko Radovanović koji traži da se počinioci otkriju i kazne.

Foto: Telegraf

Svi su saglasni da žele da ostanu na svom ognjištu, ali da im je potrebna pomoć i zaštita države.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Špirić i potpredsednik Srpske liste Igor Simić takođe su posetili građane.

Predstavnici Srba su istakli da potpuno razumeju opravdani strah i da će oni koji izazivaju incidente biti uhapšeni i

procesuirani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran.

    10. mart 2019 | 15:39

    Sve prolazi bez velike mediske kanpanje,treba svaki napad i provokaciju objaviti na sva zvona a naši političari da zatražiti od UMNIKA da radi svoj posao za koji su plaćeni, da zaštiti srbe i od zvaničnog Brisela koji se prave gluvi i slepi.Da srbi nekog napadnu dole ceo svet bi za to saznao i brzo bi nas osudili. Ološ licemerni.

  • MIKI

    10. mart 2019 | 16:12

    SRBI!TO MALO ŠTO VAS JE OSTALO KOD ŠIPTARA,PUT POD NOGE PRAVAC SRBIJA!NE SANJAJTE DA ĆE VAM BITI IKADA BOLJE SA NJIMA!TO JE DIVLJE PRIMITIVANO PLEME.

  • D.V.

    10. mart 2019 | 18:45

    Siptarska sizofrenija. To im je glavno zanimanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA