Opozicioni odbornici napustili Skupštinu grada Vranja

Ni ubuduće neće učestvovati u radu ove isnitucije

  • 1

Opozicioni odbornici u Vranju danas su napustili Skupštinu grada na sednici koja je počela u devet časova i ubuduće neće učestvovati u radu ove isnitucije.

- Kao članovi nedavno formirane Asocijacije slobodnih odbornika Srbije, odlučili smo da to učinimo u trenutku kada je omalovažavanje, ponižavanje i obesmišljavanje lokalnog parlamenta dostiglo vrhunac. Tri godine već nam se oduzima reč, ne daje nam se pravo na repliku, ne odgovara se na pitanja koja postavljamo za skupštinskom govornicom u nameri da sprečimo brojna kršenja zakona i iživljavanje nad građanima Vranja odlukama o poskupljenjima, taksama… Mnogo je bitnija činjenica da je Vranje najsiromašniji grad u Srbiji, mladi masovno napuštaju grad jer se zapošljavaju samo aktivisti SNS-a - izjavio je potpredsednik GrO Demokratske stranke u Vranju Perica Janković, a prenosi Jugmedia.rs.

Potpredsednica GrO DS u Vranju Nela Dimitrijević, napominje da je „kap koja je prelila čašu novi Poslovnik o radu Skupštine grada koji će odbornici vladajuće većine danas, bez sumnje, usvojiti, sa ciljem da se onemogući bilo kakvo opoziciono delovanje u lokalnom parlamentu“.

- Iz DS-a izlazi nas četvoro, iz Narodne stranke jedan odbornik, a iz Socijaldemokratske troje - rekla je Dimitrijevićeva.

(Telegraf.rs/Jugmedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    11. mart 2019 | 14:16

    Po meni,potpuno ispravno i demokratski.Verovatno se ljudi osecaju glupo,da se sve desava mimo njihove volje.Sada nemaju alibi.Kako budu radili,tako ce im se i vracati.Ali baca ogromnu senku na takozvanu vladavinu naroda.Ustvari,kada malo bolje razmislim,pitam se s pravom,kada je i gde to narod vladao..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA