≫ 

Zapaljive izjave Kadrija Veseljija, govorio o dijalogu sa Beogradom pa poručio: Nikada neću činiti usluge Srbiji

Veselji je govorio o dijalogu između Prištine i Beograda, koji je trenutno blokiran zbog uvođenja takse i odbijanja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da sasluša zahtev SAD za njihovo suspendovanje

  • 41
Kadri Veselji Foto: Profimedia/Abaca Press

Kadri Veselji, predsedavajući skupštine tzv. Kosova i predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), koja je okosnica vladajuće koalicije, tvrdi da neće da bude deo vlasti koja kvari odnose sa SAD i EU i da će delovati u trenutku kada primeti da mogu da budu narušeni odnosi sa njima.

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Veselji za "Pista njuz" govorio o dijalogu između Prištine i Beograda, koji je trenutno blokiran zbog uvođenja takse i odbijanja kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da sasluša zahtev SAD za njihovo suspendovanje.

- Moj stav će biti onaj o kome govorim javno - stav SAD i zapadnih partnera će biti i moj stav. Neću sedeti u vladi koja kvari ove odnose. Ovaj odnos nema veze sa samo nekoliko država. Radi se o budućnosti ove zemlje, ove nacije. Ne mogu da zamislim razvoj Kosova, perspektivu Kosova, kosovsku vojsku, bez odnosa sa SAD i EU - tvrdi Veselji koji istovremeno naglašava: "Nikada neću činiti usluge Srbiji".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikica

    12. mart 2019 | 09:48

    A mi smo eto bas ocekivali usluge od tebe...

  • Paradox

    12. mart 2019 | 09:10

    Znamo mi da nećeš. Ali, moraćeš.

  • None

    12. mart 2019 | 09:42

    Siptari samo tvrde pazar kako bi od EU izdejstvovali viznu liberalizaciju. Nije u pitanju ni nameti ni priznanje KiM

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA