≫ 

Merkel za Haradinaja ima samo jedan zahtev: Njeni savetnici su mu to rekli u lice

Savetnici Jan Heker i Matias Lutenberg ponovili su stav Berlina da tarifa za robu iz centralne Srbije ometa nastavak dijaloga i stoga su zatražili da ih vlada Kosova suspenduje

  • 40

Suspenzija takse od 100 odsto na srpske i proizvode iz Bosne i Hercegovine zahtev je i Nemačke, prenose prištinski mediji nakon sastanka koji su glavni politički savetnici Angele Merkel imali juče sa kosovskim zvaničnicima.

Savetnici Jan Heker i Matias Lutenberg ponovili su stav Berlina da tarifa za robu iz centralne Srbije ometa nastavak dijaloga i stoga su zatražili da ih vlada Kosova suspenduje.

To je osnovni zahtev nemačkih zvaničnika upućen tokom sastanaka sa predsednikom tzv. Kosova Hašimom Tačijem, premijerom Ramušom Haradinajem i zamenikom premijera Enverom Hodžajem, piše Koha ditore.

Nemački zvaničnici su se sastali sa Haradinajem, Tačijem i Hodžajem, piše Koha ditore- Profimedia/AFP

Izvori lista prenose da što se tiče stava Nemačke u pogledu sveobuhvatnog sporazuma Prištine i Beograda, on je isti kao što je to kancelarka Merkel više puta pomenula, da je Berlin protiv promene granica Kosova.

Savetnici nemačke kancelarke boravili su juče i u Beogradu, gde su se sastali sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Šatl diplomatija zapadnih diplomata nastavlja se i danas.

U Prištini boravi generalni direktor za politička pitanja britanskog ministarstva spoljnih poslova Ričard Mur. On će se popodne sastati sa Ramušom Haradinajem.

(Telegraf.rs//Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirjana

    12. mart 2019 | 10:42

    Zapad da zaista hoce da izvrsi pritisak na Haradinaja uradio bi to na pravi nacin, i on bi ukinuo takse momentalno.

  • Branko

    12. mart 2019 | 10:30

    Sramotno je ponašanje Nemačke koja samo što ne moli Haradinaja.

  • Gligorije

    12. mart 2019 | 11:01

    Haradinaj će najzad shvatiti da nije jači od vodećih svetskih diplomata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA