Ženomrzac ili ženoljubac: Sergej Trifunović posle incidenta sa Ksenijom Radovanović sada na "udaru" tviterašica

Da podsetimo, Ksenija Radovanović je u intervjuu za Dojče Vele rekla da je napadač na nju bio je muškarac koji je bio u društvu Sergeja Trifunovića, dok on tvrdi da ne poznanje nju, njega i da ništa nije video

  • 5

Bura povodom fizičkog napada na aktivistkinju inicijative "Ne davimo Beograd" Kseniju Radovanović od 8. marta na dodeli BeFem priznanja za doprinos feminizmu za 2018. godinu, kada je napadača označila kao nekog ko je bio u društvu glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića, i njegovog negiranja da poznanje nju, njega i da ništa nije video, dobila je nov epilog.

Trifunović je naime na udaru tviterašica koje su stale u Ksenijinu odbranu, i u zaštitu svih žena koje su pretrpele neki vid nasilja.

Upravo je zbog pomenute izjave nastala nova rasprava na Tviteru, gde je Trifunović pokušao da objasni svoje shvatanje muško-ženskih odnosa, te naglasio da je "ženoljubac" .

Zvanična izjava povodom incidenta koji nisam video i čije aktere ne poznajem, a ni ne želim da ih poznajem. Naravno da osuđujem svako nasilje, naročito nasilje nad ženama. I molim da me dalje izuzmete iz ove niskobudžetne predstavice - napisao je prvobitno Trifunović na svom Tviter nalogu.

Potom se obratio ženama kojima se njegov stav nije dopao, pa su postavile pitanje da li su nekada dobile šamar samo zato  što su žene. One su podelile svoja iskustva i kako su u one u određenim situacijama dobijale šamare. Tim povodom su pozvale Sergeja da otkrije ko je udario aktivistkinju Kseniju, poručivši mu da ne krije nasilnike.

Ali reći ću ti "bro": ove žene imaju ozbiljan problem s muškarcima, u smislu da ih ozbiljno mrze. Ja podržavam ceo LGBT i istospolne brakove i transrodne osobe, ali doći će valjda momenat da progovorimo i o toj mržnji žena prema muškarcima. I’ve seen that shit - napisao je on.

Da podsetimo, Ksenija Radovanović je u intervjuu za Dojče Vele rekla da je napadač na nju bio je muškarac koji je bio u društvu Sergeja Trifunovića.

- On je najpre grubo prošao između drugarice i mene odgurnuvši nas. To je nešto sa čime se žene svakodnevno susreću, ali u tako divnoj večeri, u tako divnom okruženju, ja takvo ponašanje nisam očekivala. Zaista je štrčao. I ja sam ga zamolila da obrati pažnju, a on se samo nasmejao i otišao. Posle 15 minuta ja sam pogledala u pravcu grupe ljudi sa kojima je stajao, među kojima je bio i Sergej Trifunović. I kako sam se okrenula, on se meni obratio rečima: "Šta gledaš ćorava?", što je mene užasnulo. Ja sam zamucala, "kako to misliš ćorava?", jer imala sam naočare. On je ponovio: "Šta je bilo, šta gledaš ćorava?" i već mi se uneo u facu i dosta je to pretećim glasom rekao. Nisam znala šta da radim, imala sam u čaši malo vode i onda sam ga polila iznad glave tom vodom, nakon čega me je udario u glavu. Naočare su mi odlete dva metra, a i ja metar - izjavila je ona.

Sa druge strane, Trifunović je naglasio da ne poznaje napadača, da se nije video incident jer se sve dešavalo, kako je rekao, iza njegovih leđa, osudivši bilo kakvu vrstu nasilja.

- Tu su bili neki moji prijatelji i dečko koga ja znam, on je došao sa nekim tipom. Ja sam se rukovao i upoznao s njim, nisam čuo njegovo ime zbog galame, pio piće, a onda sam čuo vrisku i ciku iza svojih leđa. Okrenuo sam se, video sam ga u klinču sa tom devojkom, koju takođe ne znam. Izleteli su napolje, izašao sam i ja kao stari mirotvorac da vidim šta se desilo, ko je koga tu udario i vratio se da dovršim pivo sa prijateljima - objasnio je Trifunović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ffm

    12. mart 2019 | 15:28

    Nema love na filmu pa ajde u politiku, decko je pukao skroz!

  • БГ

    12. mart 2019 | 15:38

    Мало,мало па Сергеј. Кесу у руке и назад у завичај.

  • Nenad

    12. mart 2019 | 15:49

    A gde su tviterasice u slucaju Jutka???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA