≫ 

Britanski izaslanik preneo poruku Prištini: Sutra stiže u Beograd, zakazan sastanak sa Vučićem

Sasatanak je zakazan za 09.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu

  • 88

Iako je prethodno iz Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije najavljeno da generalni direktor za politička pitanja Ričard Mur putuje samo u Prištinu, kako bi se sastao sa tamošnjim liderima, on će se ipak obresti i u Beogradu.

Kako je najavljeno iz Predsedništva Srbije, Mur će se sastati sa predsednik Republike Srbije Aleksandarom Vučićem u četvrtak, 14. marta 2019. godine.

- Sasatanak je zakazan za 09.00 sati u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu - rečeno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Vučića.

Za sada tema razgovora nije precizirana, ali će se ona svakako ticati situacije na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopšteno ranije danas Mur će u Beogradu imati i odvojene razgovore sa premijerkom Anom Brnabić i potpredsednikom vlade i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Da podsetimo, generalni direktor Forein ofisa Velike Britanije za politička pitanja u Prištini se sastao sa Ramušom Haradinaju, Fatmirom Ljimajem i Špendom Ahmetijem razgovarao o političkoj situaciji na Kosovu i Zapadnom Balkanu, uslovima pod kojim bi Priština bila zainteresovana za postizanje konačnog sporazuma sa Beogradom, te i detaljima nedavno usvojene platforme.O tome da li je bilo pomena ukidanja takse na proizvode iz Srbije i BiH iznete su oprečne informacije, jer Haradinaj tvrdi da takse nisu bile tema razgovora, dok ostali napominju da je to bila jedna od britanskih zahteva.

Inače, ovo je treća poseta delegacija sa Zapada: američke, nemačke i britanske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA