≫ 

Simonović podneo ostavku na sednici Opštinskog odbora SNS: Napustio sve funkcije, kako u stranci tako i u opštini

On je to učinio i kada je reč o funkciji predsednika opštine koju obavlja, ali i na sve stranačke funkcije

  • 3

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović podneo je ostavku na upravo održanoj sednici Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

On je to učinio i kada je reč o funkciji predsednika opštine koju obavlja, ali i na sve stranačke funkcije.

- Želim da obavestim javnost da podnosim ostavku na sve funkcije, kako u stranci, tako i u opštini, na čijem sam čelu bio u tri navrata, još od 2005. godine. Takođe, želim da podsetim srpsku javnost da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno. Ja jesam osumnjičen, ali ne i osuđen - rekao je on, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, "svoju istinu ću dokazati pred institucijama Republike Srbije, koje su jedine nadležne da kažu zadnju reč i da me proglase krivim ili nevinim, kao što se to radi u svakoj civilizovanoj zemlji u svetu".

- Povlačim se iz politike jer ne želim da se moje ime bezprizorno i svakodnevno koristi zarad političkih obračuna sa SNS, i to strankom čija me partijska knjižica, da podsetim sve, nije zaštitila od suočavanja sa nadležnim organima koji me sumnjiče za krivično delo. Neću da dozvolim da moju porodicu i stranačke kolege linčuju u javnosti Dragan Đilas, Vuk Jeremić i ostali politički vampiri čija je pljačkaška i interesna politika dobro poznata građanima Srbije. Sudiće mi institucije i sudovi Republike Srbije i ja ću se pred njima boriti za svoju istinu - piše u Simonovićevom saopštenju.

Dragoljub Simonović osumnjičen je da je naručio paljenje kuće novinara Milana Jovanovića, zbog čega je jedno vreme bio i u pritvoru, koji mu je ukinut.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA