≫ 

Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića napreduje, policija samo čeka potvrdu za svoja saznanja: Vučić o optužbama Prištine

On je rekao da naša istraga ide, možda polako, ali ima daleko više napretka od onoga što Priština misli da zna

  • 45

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prokomentarisao je izjavu iz Prištine, da je on nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića i rekao da oni nemaju nikakve dokaze, te da je zbog toga ćutao i nije komentarisao.

- To govori o jednom širem planu i svemu što su činili Beogradu. To su iste optužbe koje sam morao da slušam i od pojedinih političara iz Srbije. Svakog ubicu bih smestio iza rešetaka da nikada ne izađe, ali ti ljudi valjda polaze od sebe i misle kako bi svako uradio ono što bi oni sami mogli da učine - rekao je predsednik.

On je rekao da naša istraga ide, možda polako, ali ima daleko više napretka od onoga što Priština misli da zna.

- To je bio početak rušenja slobodarske Srbije, to ubistvo Olivera Ivanovića. Posle toga su usledili izbori u Beogradu, za koje su mislili da ćemo ih izgubiti i tada bi Kosovo moralo dobiti nezavisnost - istakao je predsednik.

PREDSEDNISTVO SRBIJE

On je rekao da naša istraga ide u tom pravcu da veruje kako će uskoro moći da saopšti ime i prezime ubice Olivera Ivanovića, da policija ima saznanja i samo se čekaju potvrde, jer su "na dobrom putu".

AKO KFOR NE BUDE ŠTITIO SRBE NA KIM, IMA KO HOĆE

Predsednik Srbije izjavio je da, ako Kfor ne bude radio svoj posao na KiM, odnosno štitio Srbe, da ima ko će to da radi umesto njih i poručio Srbima da ne treba da brinu da li će doći do nekog novog pogroma.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da li se, imajući u vidu da se sutra obeležava godišnjica pogroma nad Srbima 2004. godine, može strahovati od novog pogroma na KiM, kao i da li se može se do kraja verovati Kforu.

Predsednik Srbije izjavio je da, ako Kfor ne bude radio svoj posao na KiM, odnosno štitio Srbe, da ima ko će to da radi umesto njih-Foto: Tanjug/AP

- Mi imamo pristojnu saradnju sa Kforom, ali posle poslednjih akcija Prištine i hapšenja Marka Ðurića i upada na Gazivode, to poverenje je manje. Ali, mi održavamo komunikaciju i moramo ponovo da uspostavljamo i gradimo dobre i bolje odnose sa Kforom. Verujemo da su oni tu da bi zaštitili i sačuvali srpsku zajednicu - naglasio je Vučić.

O TERORISTIČKOM NAPADU NA NOVOM ZELANDU

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, poručio je predsednik, a na pitanje novinara da prokomentariše navode pojedinih medija u regionu koji su preneli da su Srbi inspiratori tog zločina Vučić kaže:

- Ubistvo je počinio čcovek koji nikakve veze sa ovim regionom nema, sa Srbijom nema... Australijanac. Oni ne govore da je to uradio Australijanac, nego govore da je motivisan srpskim zločinima. Car Lazar i Miloš Obilić su branili i štitili Evropu, to su junaci koji su branili hrišćansku Evropu i nikakve zločine nisu počinili.

Primetio je da ti mediji hvale i njegove političke protivnike.

Ubistvo u dve džamije na Novom Zelandu počinio je čovek koji nema nikakve veze sa Srbijom, poručio je predsednik Srbije-Foto: Tanjug/AP

Napadač iz Krajstčerča na oružju je imao, između ostalih, ispisana imena Miloša Obilića, Stefana Lazara, Baje Pivljanina, dok se u pesmi koja se, navodno, čuje na snimku koji je uradio pred napad pominje Radovan Karadžić.

- Sad zbog nečijeg muzičkog ukusa treba da bude Srbija optužena kao što su to mediji u regionu uradili, čak i deo naših medija. To pokazuje kakav je njihov odnos prema nama - kazao je Vučić.

Poručio im je da nikada Srbija neće biti ni dovoljno mala, ni dovoljno slaba, ni dovoljno unižena da bi oni bili zadovoljni.

- Srbija koju gradimo je Srbija snage, Srbija koja će da vas poštuje, ali Srbija koju nećete moći da gazite kao što ste je gazili pre 10 i pre 15 i pre 20 godina. Nikada više. To vreme je davno prošlo - naglasio je Vučić.

Video: Vučić poručio Prištini: Sikter, bando, Srbija ne pristaje na ultimatum

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mašnica

    16. mart 2019 | 13:21

    Poalko, ali sigurno se napreduje i istina će izaći na videlo.

  • Dakki

    16. mart 2019 | 16:28

    Pristina ne zeli da se pravi ubica sazna a to dovoljno govori.

  • Djordje

    16. mart 2019 | 16:16

    Srbija ne sedi skrstenih ruku i ne ceka Pristinu da resi ubistvo Olivera Ivanovica, vec radi sama na istrazi. Nadam se da cemo uskoro imati rezultate a Pristina nam je sve nervoznija, izgleda da ih panika hvata.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA