≫ 

U Beogradu večeras novi protest "Jedan od pet miliona": Demonstranti upali u RTS (FOTO) (VIDEO)

Okupljenim građanima se potom obratio dramaturg Siniša Kovačević koji je rekao da je došao da pozove, "ne u šetnju nego u marš za slobodu"

  • 64

U Beogradu se večeras održava 15. po redu protest "Jedan od pet miliona - stop krvavim košuljama" koji je počeo okupljanjem građana od 18 časova na Platou ispred Filozofskog fakulteta.

Ispred Filozofskog fakulteta su i pojedini predstavnici opozicije, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, Nikola Jovanović, Zoran Lutovac a građani nose transparente "Hoćemo drveće, nećemo gondolu", "Šetamo za zdraviju prirodu i društvo".

Okupljenima se najpre obratila jedna od organizatora protesta, Jelena Anasonović.

- Uspeli smo zajedno nešto da promenimo, počeli smo da oslobađamo pedalj po pedalj, čoveka po čoveka i dok ne oslobodimo sve, nećemo stati. Svi mi koji smo izašli na ulice, obećavamo vam da ćemo vas braniti i da ćemo se braniti - poručila je ona.

Građanima se potom obratio dramaturg Siniša Kovačević koji je rekao da je došao da pozove, "ne u šetnju nego u marš za slobodu".

Okupljenim građanima se potom obratio dramaturg Siniša Kovačević koji je rekao da je došao da pozove, ne u šetnju nego u marš za slobodu"-Printscreen/Facebook/N1

- Pozdravljam sve one koji su došli sa strane u Beograd. Dobro došli Novosađani, Nišlije i ostali, dobro došli u grad gde vlada kolektivno ludilo. Hoćemo li izlaziti iz tog ludila ili se praviti da se ništa ne dešava. Ako ne kažemo "dosta", ostaćemo samo mi starci, a u staračkim domovima deca se ne rađaju - rekao je on.

Poručio je da "ako ne kažemo "dosta", ostaćemo samo mi starci, a u staračkim domovima deca se ne rađaju".

- Dragi prijatelji, dosta je bilo. 13. aprila pokazaćemo koliko nas ima, šta je to što mi tražimo: nešto malo prave i nešto mnogo slobode. Hoćemo slobodu! Sistem se menja i zato nemate pravo na odustajanje - rekao je Kovačević, posle čijeg obraćanja se krenulo u šetnju.

Građani su krenuli Ulicom Vase Čarapića, a potom Makedonskom stigli do Svetogorske, nakon čega su stigli u Takovsku, ispred Javnog servisa Srbije, koji su pojedinci iz mase gađali jajima.

Na platou ispred RTS-a počeo je "Dnevnik slobodne Srbije", a vesti preko razglasa čita Marko Stepanović.

- Ovo su najvažnije vesti za 16.3.2019. Građanski protesti "1 od 5 miliona" se nastavljaju širom Srbije, a trenutno se protestuje 115 mesta u Srbiji . Građani su dali rok koji vlast mora ispuniti do 13. aprila, a traže se ostavke državnog vrha. Tražimo i smenu rukovodstva RTS i RTV i smenu članova REM. Tražimo i opšte izbore u roku od 6-9 meseci od ispunjenja prva dva zahteva. Ukoliko se zahtevi ne ispune, cela Srbija će biti pozvana u Beograd na velike demonstracije 13.aprila - rečeno je u "Dnevniku slobodne Srbije".

Građani su stigli ispred zgrade RTS-a, gde će, kao što su ranije najavili organizatori, održati „Dnevnik slobodne Srbije“-Printscreen/Facebook/N1

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić gost "Slobodnog dnevnika", poručio je građanima da nakon više od 10 godina posle martovskog pogroma Srbija doživljava teror od tih istih ljudi.

- Oni su oterali iz Srbije toliko mladih koji se nikad više neće vratiti. Zbog njih. Kao što su u martovskom nasilju uništene građevine, crkve, spomenici, oni su uništili 35 institucija ove zemlje i zato moraju da odu - poručio je on u obraćanju i ponovio zahteve za ostavke državnog vrha, od predsednika, premijerke do predsednika Narodne skupštine i "svih ostalih".

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić gost "Slobodnog dnevnika", poručio je građanima da nakon više od 10 godina posle martovskog pogroma Srbija doživljava teror od tih istih ljudi-Printscreen/Youtube/TV Šabac

Blokada zgrade RTS-a nastavlja se i ove subote, posle “Blokade upozorenja” koja je bila održana prošle nedelje.

U jednom trenutku lider dveri, Boško Obradović, sa delom učesnika protesta upao je u zgradu RTS-a, odakle je poručio da neće izaći dok "ne dobiju mogućnost da se predstavnici protesta večeras uživo obrate u programu RTS-a".

Na platou zgrade održaće se “Dnevnik slobodne Srbije”, čiji će gost biti predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, a na parkingu iz Abardareve ulice će studenti blokirati poslovni ulaz zgrade.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA