Vesić pozvao Beograđane da ne nasedaju na provokacije

Oni žele nasilje i krv na ulicama našeg grada - rekao je Vesić

  • 15

Zamenik gradonačelnika Beograda i član Predsedništva SNS, Goran Vesić, pozvao je večeras građane Beograda da ostanu mirni i da ne nasedaju na provokacije Draga Đilasa i Boška Obradovića.

- Oni žele nasilje i krv na ulicama našeg grada - rekao je Vesić i naveo da njih dvojica, kao i svi oni koji su večeras nasilno ušli u zgradu RTS-a odgovarati za to, u skladu sa zakonom.

- Nasilni upad ovih huligana u zgradu RTS, uništavanje državne imovine i pretnje novinarima koje su večeras organizovali Đilas i Obradović, scene su za koje smo verovali da se u Beogradu nikada više neće ponoviti. Beograd nije zaslužio da ga ovi huligani uništavaju - rekao je Vesić za Studio B.

Mi smo slobodna zemlja u kojoj svaki građanin ima pravo da javno pokaže svoje mišljenje ali nasilje koje su večeras demonstrirali Đilas i Obradović je neprihvatljivo, rekao je Vesić.

- Večeras su pokazali za kakve se medijske slobode oni zalažu jer su pretili novinarima koji misle drugačije kao i kako zamišljaju Srbiju kojoj bi, ne daj Bože vladali, u kojoj bi svako ko misli drugačije bio izložen linču. Đilas i Obradović su pokazali večeras da je njihova jedina politika koju nude građanima nasilje i haos. Da li je to nasilje prema ženama, prema neistomošljenicima ili prema novinarima kao večeras njima je manje važno - kazao je Vesić.

U ime Grada Beograda zahvalujem se pripadnicima MUP-a koji su večeras izdržali sve provokacije i napade, reagovali odmereno i profesionalno i tako povratili javni red i mir i izbegli scenario koji su želeli Obradović i Đilas po kome bi došlo do sukoba sa policijom,  naveo je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mara

    17. mart 2019 | 01:09

    Malobrojni su oni koji podrzavaju ovakvo divljastvo.

  • star

    17. mart 2019 | 07:26

    Svaki normalan građanin u Srbiji će se zgroziti na ovakve scene u zgradi RTS-a i neće nikako nasesti na provokacije od strane opozicije.

  • Brane

    16. mart 2019 | 23:50

    Boško i Đilas navode ljude na zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA