Bujošević se obratio u Dnevniku 3 RTS-a: Protesti izgubili legitimitet

Mogu da obećam da mi nećemo upadati ni u stranačke, ni u poslovne prostorije lidera opozicije, jer znamo da je to suprotno zakonu - naglasio je Bujošević

  • 29

Generalni direktor Radiotelevizije (RTS) Srbije Dragan Bujošević izjavio je večeras da su protesti izgubili legitimitet upadom opozicije u RTS.

- Kada je opozicija najavila blokadu RTS, upozorili smo da će protesti time izgubiti legitimitet, a to se večeras i dogodilo - obrazložio je Bujošević u Dnevniku RTS.

On smatra da je deo lidera opozicije, koji je upao u RTS, mimo zakona hteo da uređuje programsku šemu i sadržaj tog javnog medijskog servisa.

- Taj zakon su doneli oni ljudi koji su večeras upali na RTS - konstatovao je Bujošević, koji se nada da je to bio poslednji upad u RTS.

On se izvinio zaposlenima što su bili onemogućeni da "normalno" obavljaju svoj posao i gledaocima što su programi kasnili, jer su "ekipe bile blokirane u zgradi".

- Mogu da obećam da mi nećemo upadati ni u stranačke, ni u poslovne prostorije lidera opozicije, jer znamo da je to suprotno zakonu - naglasio je Bujošević.

On je izrazio nadu da će međunarodna novinarska udruženja, organizacije i država razgovarati o ovom upadu na RTS.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    17. mart 2019 | 00:28

    Boško Obradović se ponaša krajnje necivilizovano.

  • Slavko

    17. mart 2019 | 09:04

    I da preuzmu vlast na silu šta će uraditi onih 70% što su za SNS Znači građanski ratStrašnoSamo na izborima se dolazi do vlasti

  • Nikola

    17. mart 2019 | 01:44

    Od samog početka protesti su bili nasilni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA