Američka agencija o dešavanjima u Beogradu: Vučić se založio za odbranu zakona i reda

Navodi se da je ovo prvi veliki incident nakon meseci mirnih protesta protiv Vučića, na kojim je tražena njegova ostavka, pošteni izbori i slobodni mediji

  • 6

Američka agencija AP izvestila je da se predsednik Srbije založio za odbranu zakona i reda u zemlji dan nakon što su pristalice opozicije upale u nacionalnu televiziju, protestujući protiv onoga što oni tvrde da je autokratska vlast.

Navodi se da se, dok je Aleksandar Vučić držao današnju konferenciju za medije u zgradi Predsedništva u centru Beograda, stotine pristalica opozicije okupilo ispred, zahtevajući njegovu ostavku.

AP navodi da je bilo izveštaja o čarkama sa policijom.

Navodi se da je tokom obraćanja, prenošenog na televiziji, Vučić u više navrata opozicione lidere okarakterisao "fašistima, huliganima i lopovima".

AP navodi da su pripadnici policijskih jedinica za razbijanje demonstracija sinoć uklonili stotine ljudi, uključući opozicione lidere, koji su upali u sedište Radio-televizije Srbije kako bi osudili njeno izveštavanje koje smatraju veoma pristrasnim.

Navodi se da je ovo prvi veliki incident nakon meseci mirnih protesta protiv Vučića, na kojim je tražena njegova ostavka, pošteni izbori i slobodni mediji.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KK

    17. mart 2019 | 14:53

    Zasto se nije oglasio SAD ambasador, pa ambasador Engleske, Nemacke??Ili su i oni deo scenarija???!!

  • Radza

    17. mart 2019 | 15:06

    Ovo je nasilje manjine nad vecinom.Da se razumemo Vucic nije idealen .Ali ni pod crnu zivota Netreba da se vrate Djilas Tadic i Jeremic na vlast

  • slađa

    17. mart 2019 | 15:00

    Zakon i red će se u Srbiji poštovati. Kao što se na međunarodnom planu uvek zalaže za poštovanje povelja i sporazuma koji regulišu međunarodno javno pravo, Srbija neće dozvoliti da iko nasilnim putem sprovodi i nameće svoje političke stavove. Ili maltretira i zastrašuje medije. Deo opozicije je sa motornom testerom upao u zgradu državne televizije. To nije budućnost niti program koji će Srbija i njeni građani prihvatiti. Niti iko sme da povređuje policiju koja maksimalno uzdržano reaguje u veoma komplikovanoj situaciji. Niti će iko pretiti ubistvom legitimno izabranom predsedniku Srbije. danas je tužan dan za Srbiju i Srbe na KiM. trebalo bi svi to da poštujete, ako već huligani ne poštuju ni svece ni crkvu ni državu ni datume koji su za Srbiju bitni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA