Mihajlovićeva oštro prokomentarisala blokadu Predsedništva: Na vlast izborima, a ne rušenjem institucija

Ona dodaje da je sigurna da “niko u Srbiji ne želi da se 17. mart, kojeg se sećamo po albanskom pogromu nad Srbima na Kosovu 2004, pamti i kao dan kada je Srbin udario na Srbina”

  • 4

Potpredsednica Vlade, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je povodom današnje blokade zgrade Predsedništva, da je Srbija demokratska zemlja u kojoj se na vlast dolazi na izborima, a ne rušenjem institucija na ulici.

- Danas smo videli da cilj Saveza za Srbiju nije razvoj Srbije, uređena država i bolji život građana, nego nasilno zauzimanje institucija i pokušaj da ukinu demokratske procedure. Jer šta drugo znači zahtev da opozicioni lideri uređuju medije, a da izabranog predsednika Srbije pokušavaju silom da nateraju da podnese ostavku, jer ne mogu da ga pobede na izborima? - navela je Mihajlovićeva u izjavi za javnost.

- Građanski protesti su pokazali da građani žele da žive bolje, ali da ne žele incidente, nasilje i anarhiju, dok su lideri Saveza za Srbiju protest pretvorili u pokušaj rušenja institucija. Uvek smo otvoreni za razgovor sa građanima, ali ne može se razgovarati sa političarima koji svoje ciljeve pokušavaju da ostvare nasiljem. Srbija je demokratska zemlja, u kojoj se na vlast dolazi na izborima, a ne na ulici - navodi Mihajlovićeva.

Ona dodaje da je sigurna da “niko u Srbiji ne želi da se 17. mart, kojeg se sećamo po albanskom pogromu nad Srbima na Kosovu 2004, pamti i kao dan kada je Srbin udario na Srbina”.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA