≫ 

Građani Kosovske Mitrovice se okupljaju sa namerom da krenu za Beograd: Spremni smo da pomognemo Srbiji i Vučiću (VIDEO)

On je naglasio i to da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane institucije i Srbija

  • 12

Na 15. godišnjicu martovskog pogroma Srba sa Kosova i Metohije, oglasio potpredsednik Srpske liste Igor Simić koji kaže da se na dan kada su Albanski ekstremisti 2004. godine pokušali da se obračunaju sa svim što je srpsko, mi imamo prilike da vidimo incidente u Beogradu. Zbog toga je, kako ističe, i narod iz južne pokrajine spreman da ukaže pomoć predsedniku Srbije.

- Vidimo neke petokolonaše u Beogradu kako pokušavaju da unište institucije Republike Srbije. Da okupiraju, da preotmu legitimnu vlast, zarad sopstvenih džepova - rekao je Simić u Kosovskoj Mitrovici.

On je naglasio i to da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane institucije i Srbija.

- Spremni smo! Vidite, narod se okupio spontano, da ako je potrebno, Srbiju branimo od strane onih koji misle da mogu da uzmu novca koliko im je potrebno, a da ih apsolutn0 nije briga za običan narod. Pozivamo narod širom centralne Srbije da ne nasedaju na provokacije Đilasa, Jeremića, Obradovića - naglasio je potpredsednik Srpske liste.

On je upozorio da je potrebno da građani pokažu jedinstvo više nego ikad i da našim neprijateljima ne daju povod da se raduju zbog dešavanja u Beogradu.

Kako kaže, raduje ga što je 95 odsto građana odabralo da ne učestvuje u protestima i ne daje im legitimitet.

Nešto ranije je predsednik Srbije Vučić naznačio da je dobio informaciju da je narod sa KiM imao nameru da krene put prestonice kako bi mu pomogao u obračunu sa demonstrantima.

-  Pozivam naš narod na KiM koji je krenuo da se okuplja, hoće da krenu za Beograd, nema potebe da me brani bilo ko. Nema ko da me brani, nikada neće Srbija biti fašistička zemlja i nikada fašistički lider Boško Obradović i tajkunska banda koju predvode Ðilas i Jeremić neće vladati ovom zemljom. Niko više ne sme da upadne u RTS, Srbija će pobediti huligane i fašiste -  podvukao je Vučić.

VIDEO: Poruka potpredsednika Srpske liste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tea

    17. mart 2019 | 17:02

    Kontra miting,kao za vreme Milosevica.Zelite li da izazove haps?

  • Valjevo

    17. mart 2019 | 18:18

    Jel bi to oni da se biju sa nama srbima u srbiji

  • Kursumlija

    17. mart 2019 | 17:51

    Sedite bre na dupe kakvo vase crno branjenje!Koga vi da branite?gledajte sebe dole i cutite.Obecavaju vam da cete biti zasticeni pa sta je bilo kada su upali na sever,a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA