U Prištini tvrde da nijedan Srbin nije napustio "Vojsku Kosova" ove godine: Ćute koliko ih ima ukupno

Šalja je za news.net takođe izneo očekivanja da će ove godine "650 mladih vojnika postati deo Vojske Kosova nakon faze testiranja"

  • 0

Portparol kosovskog Ministarstva odbrane Ibrahim Šalja tvrdi da od početka 2019. godine nijedan srpski pripadnik nije napustio Kosovske bezbednosne snage (KBS).

RTK2 na srpskom jeziku prenosi da je Šalja za news.net takođe izneo očekivanja da će ove godine "650 mladih vojnika postati deo Vojske Kosova nakon faze testiranja" i da oni neće biti jedini koji će biti primljeni u KBS, pošto naredne godine ove snage planiraju da regrutuje nove vojnike.

Šalja navodi da će "broj kandidata biti u skladu sa prioritetima i potrebama KBS".

- Ministarstvo odbrane planira da sledeći konkurs za vojnike objavi 2020. godine, a taj broj će biti u skladu sa prioritetima i potrebama KBS, za popunjavanje upražnjenih mesta - kaže Šalja.

RTK2 podseća da je 14. decembra prošle godine kosovska skupština izglasala tri nacrta zakona za dodatne nadležnosti KBS.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA