FOTO-UBOD: Majka jednog od uhapšenih tokom demonstracija sedi ispred kordona policije

Fotografija je nastala ispred kordona policije kod zgrade Policijske uprave Beograd

  • 33

Zbog subotnjeg upada u zgradu RTS-a i kršenja Zakona o javnom redu i miru i uznemirenja zaposlenih, Prekršajni sud u Beogradu osudio je ukupno sedam osoba. Oni su bili privedeni u sedište Policijske uprave Beograd. Tamo je juče posle podne održan protest predvođen liderima SzS.

Na fotografiji se vidi majka jednog od uhapšenih ispred kordona policije.

Roditelji uhapšenog Miodraga Simovića i Nikole Dragosavljevića juče su ušli u zgradu policije u Bulevaru Despota Stefana.

Roditelji uhapšenih idu ka zgradi PU Beograd - Foto: Marko Jovanović

Inače, zbog subotnjeg upada u zgradu RTS-a i kršenja Zakona o javnom redu i miru i uznemirenja zaposlenih, Prekršajni sud u Beogradu osudio je ukupno sedam osoba.

Pored 19-godišnjeg P.C. koji je osuđen na 30 dana zatvora po hitnom postupku, u nedelju uveče zbog "drsko i bezobzirano ponašanje izvršeno u grupi", istu kaznu zbog istog prekršaja dobili su M.S, S.V, N.D, K.T. i M.D, precizirao je za Tanjug predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Sedmi osuđeni S.S, koji je šutirao flaše prema policiji, dobio je novčanu od 20.000 dinara.

Osuđeni na zatvorske kazne će odmah biti upućeni u zatvor na izvršenje kazne, jer žalba na ovu odluku ne odlaže izvršenje, ali svakako imaju pravo da ulože žalbe, dodao je Marinović.

Do ovih prekršaja došlo je u okviru protesta "1 od pet miliona" kada su u vreme emitovanja drugog Dvenika RTS demonstranti upali u zgradu RTS, predvođeni liderima dela opozicije.

VIDEO: Upad u RTS

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    18. mart 2019 | 12:46

    I treba da bude osudjen. Prestupnik je prestupnik

  • Da

    18. mart 2019 | 12:47

    Nek sedi koliko joj volja,umesto toga bolje da je vaspitala sina da ne bude huligan.

  • Sremac

    18. mart 2019 | 12:42

    Nisam bas za ovu vlast Ali nemamo bolju vucic je bar vredam svugde ide.... Ali na silu lupati stakla nositi motorku.. Lepo SI ga Mama vaspitala idi s njim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA