≫ 

Pomerena vojna parada zakazana na dan početka NATO bombardovanja

Parada je bila najavljena za 24. mart u Nišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija u Nišu 24. marta obeležiti 20. godišnjicu NATO agresije, ali je sugerisao da vojna parada, koja je planirana za taj dan, bude održana na Dan pobede, 9. maja.

- Zamolio sam Ministarstvo odbrane, i policiju da parada na kojoj ćemo prikazati sve što imamo ne bude 24. marta već 9. maja na Dan pobede nad fažišmom i da tada pokažemo šta imamo i koliko je srpska vojska ojačala sopstvenim novcem - rekao je Vučić na konferenciji "Dvadeset godina od bombardovanja Jugoslavije - pouke za evropsku bezbednost u 21. veku - koja se održava u Beogradu.

Vučić na konferenciji - Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Kako je rekao, 24. marta treba da se setimo svih koji su stradali i poginuli, ali isto tako da gledamo u budućnost, u kojoj "neće biti mesta za našu osvetu nikome, već da čuvamo i gradimo mir i da se zahvalimo onima koji su pomagali tada Srbiji i koji i danas razumeju poziciju Srbije".

VIDEO: Vežba Vojske Srbije

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA