≫ 

Milica Rakić i Sanja iz Varvarina su simbol strašnog NATO zločina: Predsednik Srbije s novinarima podelio sećanja na 1999.

- Mogao bih milion stvari da izdvojim, sećanja bi navirala sat vremena, ali ono što jeste simbol i čime smo svi bili šokirani jeste ono što su oni nazivali kolateralnom štetom - ubijanje devetoro dece"

  • 5

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je bombardovanje bilo teško i užasno vreme za Srbiju, a da je simbol svega toga ono što su u NATO nazivali kolateralnom štetom - odnosno, stradanje dece.

Upitan koje bi sećanje na to vreme izdvojio, on je novinarima u Beogradu rekao:

- Mogao bih milion stvari da izdvojim, sećanja bi navirala sat vremena, ali ono što jeste simbol i čime smo svi bili šokirani jeste ono što su oni nazivali kolateralnom štetom - ubijanje devetoro dece".

Kako je rekao, svi smo zapamtili Sanju iz Varavarina koja je bila najbolja iz matematike, i Milicu Rakić, dvogodišnje dete iz Batajnice, nevino, nikom krivo ni za šta.

Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

- To jeste ostao simbol strašnog zločina nad našim narodom - rekao je Vučić.

Srbija se, kaže, danas diči svojom nezavisnošću i slobodarskom tradicijom.

- Srbija je vojno neutralna i tako će i ostati. I uvek će se boriti da bude dovoljno jaka da samu sebe zaštiti", zaključio je on.

VIDEO: NATO je bombardovao kinesku ambasadu 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    18. mart 2019 | 14:27

    """18. mart 2019. Milica Rakić i Sanja iz Varvarina su simbol strašnog NATO zločina: Predsednik Srbije s novinarima podelio sećanja na 1999.""" Predsednik Srbije da organizuje jak tim vrhunskih pravnika i advokata Srbije i da u UN tuzi Nato EU za nelegalno protivno povelji UN bombardovanje Srbije i ratni zlocin koji je Nato EU pocinio 78 dana i noci bombardujuci Srbiju a potom i vojno okupirao juznu Srbiju Kosovo i Metohiju pod maskom KFOR je taj isti Nato EU zlocinac koji je bombardovao Srbiju 1999 ! Zlocinci moraju biti kaznjeni a odsteta Srbiji mora da se da najmanje 800 milijardi dolara za izgubljene zivote,psihicku i bolnu traumu i za svu porusenu infrastrukturu Srbije. Lepo je svake godine obeleziti tragediju uspomene na zlocinacko bombardovanje Srbije 1999 ali je dosad MORALO A NIJE da se u UN TUZE ZLOCINCI pravnim timom vrhunskih Srpskih advokata i pravnika koji bi uz dokazni materijal u UN tuzili zlocince ! To je bila obaveza svakog predsednika Srbije od mafijaskog i izdajncikog svrgavanja legalnog predsednika Srbije Slobodana Milosevica. ZLOCIN NIKAD NEZASTAREVA PA NI TUZBA U UN PROTIV NATO-A I EU FASISTA !

  • Mare

    18. mart 2019 | 13:08

    Jedino Vucic kada je dosao na vlast obelezava i podseca nato na agresiju koju su napravili prema Srbiji.Zato im i smeta izmedju ostalog.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA