Tužilaštvo traži osam godina zatvora za Dragoljuba Simonovića

On je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu

  • 6

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića i predložilo sudu da ga osudi na osam godina zatvora zbog podstrekavanja troje takođe optuženih da zapale imovinu Milana Jovanovića, novinara portala „Žig info", 12. decembra prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva.

On je optužen za krivično delo "teško delo protiv opšte sigurnosti", za koje je i zaprećena kazna do osam godina zatvora, tako da je tužilaštvo za njega tražilo maksimalnu kaznu.

Pored Simonovića optuženi su i Aleksandar Marinković, Igor Novaković, Vladimir Mihailović, saopšteno je iz Tužilaštva.

Za Mihajlovića i Novakovića, kao saučesnike, tužilaštvo je predložilo sudu da ih osudi na kazne od pet godina zatvora, a za Marinkovića kao izvršioca šest godina zatvora.

Simonović je donedavno bio predsednik opštine Grocka. On je 7. marta pušten iz pritvora, u kojem je bio od 25. januara.

Bojana Cvetković Šijacki je ranije priznala je da je pomogla u paljenju kuće novinara, a posle zaključivanja sporazuma o priznanju krivičnog dela sa Drugim osnovnim tužilaštvom u Beogradu osuđena je na šest meseci kućnog zatvora sa elektronskim nadzorom i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Jovanović je od početka tvrdio da je napadnut isključivo zbog svog pisanja o aferama predsednika Opštine, koji je inače bio i član Glavnog odbora SNS-a.

U noći između 11. i 12. decembra zapaljen je automobil Jovanovićeve supruge, a požar se tada proširio na garažu i deo kuće. U požaru je bila pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    18. mart 2019 | 14:51

    Oce bice al' zamalo.

  • Rastko

    18. mart 2019 | 15:01

    Da je nekom od nas obicnih gradjana namestena ovakva radnja ne bi nas oprali ni Dunav ni Sava.

  • Rastko

    18. mart 2019 | 14:58

    Ako mu se bude sudilo po zakonu bice oslobodjen za veoma kratko vreme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA