≫ 

Megafoni, kapuljače na glavi i teške prozivke, burno ispred zgrade Opštine Grocka: Usvojena ostavka Dragoljuba Simonovića, održani miting i kontramiting (FOTO) (VIDEO)

Simonović nije prisustvovao današnjoj sednici

  • 41

Skupštine opštine Grocka usvojila ostavku dosadašnjeg predsednika Dragoljuba Simonovića. Ostavka je prihvaćena na sednici koja je počela je oko 10 sati, usvajanjem dopune dnevnog reda s tačkom o njegovom smenjivanju.

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine.

Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević.

Sednica Skupštine opštine Grocka - Foto: Tanjug/ Rade Prelić

U nastavku sednice, odbornici su ekspresno za novu predsednicu opštine izglasali dosadašnju Simonovićevu zamenicu Živadinku Avramović sa 28 glasova "za" i samo četiri "protiv". Njen zamenik biće Rade Ivetić, dosadašnji drugi čovek opštinskog parlamenta.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku. Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.

Sednica Skupštine opštine Grocka - Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Uoči sednice Skupštine opštine Grocka, na kojoj je konstatovana ostavka predsednika opštine Dragoljuba Simonovića optuženog da je nalogodovac paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, ispred zgrade lokalnog parlamenta okupilo se nekoliko desetina pristalica Saveza za Srbiju (SzS) ali i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS).

Lideri SzS - Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Žitelji Grocke koji podržavaju Simonovića, kada su videli dolazak Borka Stefanovića, Nikole Jovanovića i drugih lidera Saveza za Srbiju, te Zorana Lutovca (DS), počeli su da skandiraju "Borko fašisto", "Đilasu lopove", "Bežite kući žuti lopovi".

Nešto kasnije ispred zgrade opštine u kojoj se održava sednica pojavio se i Boško Obradović.

Dva protesta ispred zgrade Opštine Grocka - Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Lider Dveri Bosko Obradović ponovio je da će nakon Grocke, gde je smenjen Dragoljub Simonović, nastaviti proteste u svim mestima u kojima su namerni da smene lokalnu vlast - u Brusu, zbog gradonačnika u ostavci Milutina Jeličića Jutke i Subotici, zbog gradonačelnika Bogdana Labana.

U tom nizu je kaže i Pink, kao i opština Žitorađa, u kojoj je, kaže, napadnut čovek koji podržava Savez za Srbiju.

Milan Jovanovic je na skandiranje učesnika kontramitinga "idite, kući lopovi", što je bilo upućeno funkcionerima Saveza za Srbiju, rekao da bi se i on rado vratio kući, ali ne moze jer je izgorela.

On je izrazio ocekivanje da ce Simonović biti procesuiran, ne samo zbog paljenja njegove kuće već i svih krađa koje je počinio.

Jovanović sa liderima SzS - Foto: Tanjug/ Rade Prelić

Podsećamo, Simonović je, kako je objavljeno, u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku koja je naknadno uvršćena na dnevni red sednice.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7.marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

(Telegraf.rs/Beta/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA