≫ 

Ostajemo ponosni na njega, napravio je državu, priznao to neko ili ne: Reakcija porodice na presudu Radovanu Karadžiću

Vidite o kakvom sudu se radi, desilo se nešto što je mimo ikakve pravde i prava - rekao je brat Luka

  • 6

Povodom presude Žalbenog veća Mehanizma u Hagu kojom je bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću izrečna doživotna kazna zatvora njegov brat Luka Karadžić kaže da je zatečen odlukom i dodao da ne priznaje taj sud. Karadžićeva ćerka Sonja Karadžić Jovičević rekla je da rezultat glasanja sve govori.

- Vidite o kakvom sudu se radi, desilo se nešto što je mimo ikakve pravde i prava. Ali to govori o tom sudu, mi taj sud ne priznajemo, on je nelegalan, nelegitiman - kaže Luka Karadžić za Visegrad24.

On je dodao da je njegov brat u rukama onih kod kojih je bila "njegova glava i njegova sablja", tako da su mogli da rade šta hoce.

- Za Radovana je i 20 godina doživotna, on ima 74 godine. Ostajemo ponosni na njega. On je uradio nešto za srpski narod, što niko nije. Napravio je državu, priznao to neko ili ne - ističe Luka.

Luka Karadžić je rekao da će posetiti brata čim mu zdravlje bude to dozvolilo.

Ćerka, Sonja Karadžić Jovičević, pratila je televizijski prenos iz Haškog tribunala u svom domu na Palama.

Svega nekoliko minuta posle izricanja presude, samo je šturo za "Novosti" prokomentarisala odluku sudskog veća.

- Zaista nemam šta da vam kažem. Stav sudija i rezultat glasanja od tri prema dva - sve govori. Ova presuda nema nikakve veze sa pravom i pravdom, ni sa činjenicama i dokazima. Jasno je o čemu se ovde radi. Moram, međutim, da istaknem veliku uspeh tima odbrane. Nema genocida u sedam opština, tako da više niko nema pravo da Republiku Srpsku proglašava genocidnom - kazala je Karadžićeva.

VIDEO: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    20. mart 2019 | 17:54

    LUKA BUDITE SRECNI STO IMATE BRATA SRPSKOG HEROJA A VASOJ POKOJNOJ MAJCI KOJA JE RODILA TAKVOG JUNAKA VECNA SLAVA!! FASA FAMILIJA JE ZADUZILA SRPSTVO I PRAVOSLAVLJE I MI CEMO VAM BITI VECNO ZAHVALNI !!! TAKVI JUNACI MOGU BITI IZNEDRENI SAMO NA DURMITORU I NAS ZAVET CE VAZITI SLEDECIH 300 GODINA-S KOLENA NA KOLENO!!

  • SRBIJA

    20. mart 2019 | 17:56

    Once da ostane zapamcen kao heroji a ovi sto su ga predali kao izdajnici,borio se protiv mudzahedina kao sto se svi bore protiv tog zla.

  • Blek Stena

    20. mart 2019 | 23:15

    Jedan je Radovan...i Hvala mu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA