Potpisnici „Sporazuma sa narodom“ održali sastanak o daljim koracima i protestima

Veselinović je istakao i da su potpisnici „Sporazuma sa narodom“ dogovorili dalje korake koji treba da obezbede ispunjenje uslova za održavanje fer i poštenih izbora

  • 70

Političke organizacije koje su potpisale „Sporazum sa narodom“ jedinstveno su podržale intenziviranje protesta širom Srbije, rekao je Janko Veselinović, jedan od osnivača Saveza za Srbiju i predsednik Pokreta za preokret, nakon današnjeg sastanka opozicije.

Veselinović je istakao i da su potpisnici „Sporazuma sa narodom“ dogovorili dalje korake koji treba da obezbede ispunjenje uslova za održavanje fer i poštenih izbora.

- Ti uslovi su davno isporučeni režimu koji uporno odbija da odgovori na njih i tako dokazuje da zastupa interese samo svoje stranke i svojih birača - ocenio je Veselinović.

On je naveo i da su protesti „1 od 5 miliona“, održani proteklog vikenda, pokazali da režim nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije.

Foto: Tanjug/AP/Marko Drobnjaković

- U cilju ostanka na vlasti i nastavka pljačke koja preti da trajno uništi privredne potencijale Srbije, ovaj režim se više ne koristi samo lažima i medijskim manipulacijama, već je Aleksandar Vučić odlučio da svoju poziciju brani silom. Dokaz za to su kordoni policije i žandarmerije koje su lažni doktor Nebojša Stefanović i njegov gazda izveli pred demonstrante, ali i pred učenike gimnazije čijeg kolegu su uhapsili. I pored zloupotrebe policije i tužilaštva, ispunjeni su zahtevi za puštanjem na slobodu svih demonstranata koji su uhapšeni tokom događaja za vikend. I to bez obzira na to što je predsednik, koji je morao da se okruži kordonima policije da bi održao jednu od svojih mnogobrojnih i besmislenih konferencija za medije, samo 24 sata pre toga pretio da će pohapsiti sve demonstrante koji su ušli u Javni servis, a koji su od građana oteli Bujošević, Stefanović, Krstić - rekao je Veselinović.

Veselinović je zaključio da je Srbija, nakon događaja prethodnog vikenda, ušla u novu fazu protesta, i da će potpisnice „Sporazuma sa narodom“ tome pristupiti odgovorno, sa ciljem promene sistema koji građane ignoriše, institucije obesmišljava, a ekonomiju trajno uništava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    20. mart 2019 | 21:47

    Smesno je da Veselinovic pominje izbore a dobro znamo da beze od izbora jer nemaju podrsku naroda.

  • miki

    21. mart 2019 | 08:19

    Ma koji sporazum sa narodom zna se ko stoji iza toga!

  • Apolitican obican nenaivan gradjanin

    20. mart 2019 | 17:54

    Kakav bombastican, lazan naslov za jedan "sporazum" - SPORAZUM SA NARODOM! Pitam vas kojim to narodom? Pa vas se narod jedva resio na izborima. Kao da smo vas i vase kradje i izdaje vec zaboravili dok ste bili na vlasti. Gde vam je obraz... Ove koji su sada na vlasti, ako treba, menjacemo ali ne sa vama na celu i ne da bi ste vi ponovo dosli da nas jos unazadite!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA