Srbija nije ni Sirija ni Venecuela, ukoliko želite nešto da menjate, izađite na izbore: Palmina poruka opoziciji

Protiv mirnih šetnji Marković kaže da nema ništa, ali osuđuje fantomke i upad sa motornom testerom na RTS

  • 22

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poručio je delu opozicije koja najavljuje radikalnije proteste da Srbija nije ni Sirija ni Venecuela, i da ukoliko nešto žele da menjaju, neka izađu na izbore.

- Srbija nije ni Sirija ni Venecuela. Neka izađu na izbore. Mnogi nisu ni bili na listi. Ajmo da se takmicimo sa programima. Pustite silu i demonstracije da se krijete iza mase. Vi niste njihove vođe u buducnosti koji će obezbediti bolji život njihove dece. Građani nikakve koristi neće imate od toga - rekao je Marković na tv Pink.

On je zapitao koje su poruke koje oni šire na demonstracijama i šta je to što se zove program koji je bolji od sadašnjeg programa.

- Ne postoji program po kome lideri opozicije treba da se kriju iza gradana. Kao i u svakoj zemlji i kod nas postoji neki broj nezadovoljnih gradana. Međutim, studenti su ovde prosto zloupotrebljeni, njih donekle mogu da razumem, ali ne vidim šta im oni nude. Šta oni imaju da ponude tim mladim ljudima. To je cista zloupotreba mladih ljudi - ocenio je Marković.

On dodaje i da razume mlade ljude koji su izašli na prosteste, jer, kako objašnjava, nisu dovoljno upućeni u situaciju u zemlji.

- Ja sam siguran da srednjoškolci koji su izašli na protest zbog svog druga Pavla ne znaju šta se dešava, i siguran sam da taj mladić koji je upao u zgradu RTS-a ne zna zašto je to uradio - rekao je Marković.

On dodaje da gde god da ode pitaju ga za blokadu medija u Srbiji i da on mora da objašnjava da blokada ne postoji, da opozicija koja je izašla iz parlamenta je mogla sve da kaže sta ima i da bi se njihov stav preneo u medijima.

Najava da će sledeća medijska kuća koju će demonstranti blokirati biti Pink je osuđujuća, jer, kaže Marković, niko nema pravo da upada na privatan posed i da plaši novinare.

Protiv mirnih šetnji Marković kaže da nema ništa, ali osuđuje fantomke i upad sa motornom testerom na RTS.

Kao veliki problem on vidi to što strani investitori koji žele da ulažu u Srbiju zbog protesta i demonstracija nisu sigurni da li treba to da urade.

- Tri strana investitora su na čekanju u Jagodini zbog svega ovoga - kaže Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    21. mart 2019 | 12:02

    Ne žele na izbore, jer znaju da nemaju podršku naroda.

  • Andjela

    21. mart 2019 | 11:46

    Opozicija je svesna da legitimnim putem nikada nece doci na vlast, jer nemaju podrsku naroda za to, pa pokusavaju nasiljem da nesto postignu!

  • Rada

    21. mart 2019 | 11:35

    Stvar je u tome sto oni nemaju sta da pokazu osim nasilja i huliganstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA