Prošla sam kroz pakao, možda preuzmem neku funkciju: Aja Jung o učešću u politici

Na žalost to je mentalitet jednog naroda i jednog vremena koje predugo traje. Od 1946, kada su 'oslobodioci' mom pradedi oduzeli svu imovinu pa naovamo - rekla je Jung

  • 21

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung izjavila je da je "kamenovanje" kojem je bila izložena u svom rodnom Beogradu zbog učešća u politici, na nivou "talibanskog obračuna nad ženama u Avganistanu".

- Moja porodica i ja smo prošli kroz pakao. Ni Festival nije pošteđen. Na žalost to je mentalitet jednog naroda i jednog vremena koje predugo traje. Od 1946, kada su 'oslobodioci' mom pradedi oduzeli svu imovinu pa naovamo - rekla je Jung za novi broj nedeljnika NIN.

Jung, koja je bila na listi Srpske napredne stranke za beogradske izbore, rekla je da je u Festival igre uložila svu svoju energiju i ljubav i da se to vidi, jer je to postao najbolji projekat u oblasti umetničke igre u regionu.

Međutim, kako je naglasila, festival joj nije ostavio mnogo prostora za porodicu, prijatelje, ni za politiku.

- Svesna sam da bih neke stvari umela da radim fantastično. Uostalom, ne postoji škola za producente koja će vam pokoniti talenat, intuiciju i energiju, kao što ne postoji ni škola koja će od nesposobnih i lenjih napraviti dobre igrače, pismene novinare ili vešte političare - rekla je Jung.

Kako je navela, "ako nema strasti i inteligencije, sve je uzalud".

- Ne odbacujem mogućnost da jednog dana preuzmem neku funkciju, i to uopšte ne mora da se dogodi u Srbiji - rekla je Jung.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seka

    21. mart 2019 | 11:49

    Opozicija se ponasa skroz ne primereno.

  • Marko

    21. mart 2019 | 11:58

    Čim se ženska osoba istakne kako profesionalno, tako i politički odmah kreću osude i napadi. Ona je pretrpela torturu, jer je kao uspešna i inteligentna žena dala podršku SNS-u, a to opozicija uvek dočeka na nož.

  • Niko

    21. mart 2019 | 12:12

    Ma/sta uradila ti si u zivotu postigla toliko da mozemo samo da ti kazemo " svaka cast "

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA