Palma bi da kazni nalogodavce i izvršioce NATO agresije: Da odgovaraju za ratni zločin

- Najmanje što danas, 20 godina kasnije, Srbija može da očekuje je prvo, izvinjenje od strane NATO, zatim da plate celokupnu ratnu štetu i konačno da nadležni odgovaraju pred međunarodnim sudom, da se nekom drugom ne bi ponovilo isto - izjavio je Marković

  • 18

Lider Jedisntvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da svi oni koji su dali nalog za napade na Saveznu Republiku Jugoslaviju i oni koji su izvršavali te naloge treba da budu kažnjeni.

- Najmanje što danas, 20 godina kasnije, Srbija može da očekuje je prvo, izvinjenje od strane NATO, zatim da plate celokupnu ratnu štetu i konačno da nadležni odgovaraju pred međunarodnim sudom, da se nekom drugom ne bi ponovilo isto - izjavio je Marković.

On je ukazao da i danas uništavaju Srbiju kroz neformalne sankcije, preko suludih taksi koje je Priština uvela na robu iz Srbije.

Marković je zapitao i zašto danas deo međunarodne zajednice, koji je, kako kaže, pravio državu sa teroristima, ne da ultimatum kosovskim Albancima, kao što su davali ultimatum Srbiji.

- Međunarodna zajednica treba ultimativno da zahteva od Prištine, prvo da ukine takse, drugo da formira Zajednicu srpskih opština, treće da ponovo uspostavi granicu između Srbije i Albanije koju su Albanci ukinuli, što ne postoji ni u jednom međunarodnom aktu, čak ni u Ustavu takozvanog Kosova i četvrto da rasfomira Vojsku Kosova. To je najmanje što taj deo međunarodne zajednice danas može da učini - izjavio je Marković.

Govoreći o NATO agresiji Marković ukazuje da je „Račak“ bio čista izmišljotina i laž o čemu, kao kaže, govori i činjenica da niko od onih koji su bili na listi Haškog tribunala nije odgovarao za taj izmišljeni slučaj, niti je bio u nekoj optužnici.

- U Račku su eliminisani teroristi. Kako vi to gospodo iz NATO- a zovete kada se eliminišu teroristi. Humanitarna katastrofa? - zapitao je Marković dodajući da je bombardovanje SRJ bio težak ratni zločin.

Podsećajući na to koliko je ljudi ubijeno i proterano, Marković kaže da i dan danas građani Srbije umiru od posledica NATO bombardovanja, pre svega od zabranjenih kasetnih bombi i bombi sa osiromašenim uranijumom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA