≫ 

Putinov "Hirurg" sa Noćnim vukovima odao poštu žrtvama NATO bombardovanja: "Sećanje na 78 dana pakla na zemlji" (FOTO) (VIDEO)

Oko 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima

  • 8

Ruski bajkeri "Noćni vukovi" odali su danas ispred zgrade Ambasade Srbije u Moskvi počast žrtvama NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju.

Oko 200 motociklista iz Moskve i drugih gradova Rusije je pred našu ambasadu stiglo oko podneva sa srpskim i ruskim zastavama, cvećem i vencima.

Bajkeri predvođeni Aleksandrom Zaldastanovim "Hirurgom" kod ograde srpske Ambasade položili su cveće, vence, a fotografije i snimci su objavljeni na društvenim mrežama.

Ambasador Srbije u Rusiji dr Slavenko Terzić je izašao pred zgradu Ambasade da zahvali motociklistima na ovom gestu, prenosi Sputnjik.

- Izražavam duboku i iskrenu zahvalnost za vaš gest, koji je izraz solidarnosti koju je ruski narod vekovima pokazivao prema Srbima i pokazuje je i danas. Sećajući se NATO agresije od pre 20 godina, koja je preduzeta mimo bilo kakvih normi medunarodnog prava, mi se sećamo i solidarnosti koju je ruski narod i tada pokazivao prema Srbiji i SRJ - rekao je ambasador.

Terzić je naglasio da srpski narod ne zaboravlja svoje žrtve i svoje heroje koji su dali život u neravnopravnoj borbi sa agresorom.

Terzić je takode podvukao da su uprkos nadmoćnosti agresora, naša vojska i narod pokazali herojsku odlucnost da brane svoju zemlju.

Zaldastanov je zamolio ambasadora da srpskom narodu prenese izraze saosećanja.

"Noćni vukovi" i na svom sajtu podsećaju na NATO agresiju koja je pre dve decenije izvršena na Srbiju i SRJ i kažu da je 24. mart 1999. tragican dan za Srbiju i za Rusiju i da je to bilo "78 dana pakla na zemlji".

VIDEO: Srpski ratni heroji otkrivaju detalje NATO bombardovanja

(Telegrtaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    24. mart 2019 | 17:17

    24 mart 1999. tragican dan za Srbiju,za Rusiju ,za Evropu,za svet dan kada je ubijeno medjunarodno pravo i UN povelja suverenih drzava ! Nato-EU-USA ratni zlocin nad Srbijom nije kaznjen,nisu sudski procesuirani niti kaznjeni odgovorni za Nato-EU-USA ratni zlocin nad Srbijom i to je najveci razlog da Srbija nikad nebude deo te zlocinacke Nato i EU fasisticke organizacije.

  • Драган

    24. mart 2019 | 16:02

    Хвала вам БРАЋО РУСИ

  • Iva

    24. mart 2019 | 16:22

    Bravo bravo bravo!!! Hvala!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA