SzS zamera Patrijarhu da se stavio na stranu vlasti

Vaša javna negativna ocena o protestima je direktno mešanje u dnevno-politička pitanja i otvoreno stajanje na stranu vlasti - navodi se u pismu

  • 62

Savez za Srbiju uputio je otvoreno pismo patrijarhu srpskom Irineju povodom njegovog obraćanja u Nišu, na obeležavanju 20. godišnjice od početka NATO bombardovanja, pitajući zašto su tema njegovog obraćanja bili građanski protesti u Srbiji.

Uz podsećanje na patrijarha Pavla, koji je u složenim situacijama uvek pozivao na dijalog i mirio zavađene strane i nije se mešao u dnevnu politiku, u pismu navode i očekivanje da će patrijarh, poput njegovog prethodnika, "pozvati predstavnike vlasti da otvore dijalog sa opozicijom i organizatorima protesta, jer je to jedini način da se teške društveno-političke krize rešavaju mirnim putem".

- Vaša javna negativna ocena o protestima je direktno mešanje u dnevno-politička pitanja i otvoreno stajanje na stranu vlasti - navodi se u pismu i konstatuje da je Irinej "poglavar čitave naše Crkve, koju čine vernici različitih političkih opredeljenja, pa i opozicionih prema ovoj vlasti".

Navodi se i uverenje da će se Patrijarh upoznati i sa stavovima i činjenicama "druge strane i ispraviti svoju ocenu o stanju u kome se nalaze naše društvo i država pod ovom vlašću" i poručuje da su mu oni na raspolaganju za svaku vrstu razgovora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA